Vibrana Holdings: Πρόταση για απόκτηση μέχρι και του 100% του Hilton

Στην κατάθεση δημόσιας πρότασης για απόκτηση μέχρι και του 100% του Hilton Cyprus υπέβαλε η ΠΑΝΓΑΙΑ μέσω της θυγατρικής της Vibrana Holdings Ltd. Η δημόσια πρόταση προνοεί την απόκτηση κατά το ελάχιστο το 90% και κατά το μέγιστο το 100% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της The Cyprus Tourism Development Public Company Limited (ιδιοκτήτριας εταιρείας του Hilton Cyprus) και οι μέτοχοι θα πρέπει να απαντήσουν κατά πόσον αποδέχονται τους όρους της πρότασης μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται πως η ΠΑΝΓΑΙΑ προχώρησε πέρυσι στην εξαγορά του πρώην ξενοδοχείου Holiday Inn στη Λευκωσία, το οποίο έχει μισθωθεί στη Zeus International. Το εν λόγω ξενοδοχείο, αφού ανακαινιστεί, θα λειτουργήσει υπό την επωνυμία Wyndham. Επομένως, η απόκτηση και του Hilton από τον ίδιο όμιλο, θα τον καταστήσει τον σημαντικότερο παίκτη στην ξενοδοχειακή αγορά της Λευκωσίας.

Υπενθυμίζεται πως προς πώληση είναι το 96,82% της εταιρείας Cyprus Tourism Development Company που έχει στην κατοχή της το «Hilton». Στη Cyprus Tourism Development Company συμμετέχουν η MIG με 75%, ο όμιλος Louis με 22% και με 3% άλλοι επενδυτές. Το «Hilton» είναι το μοναδικό πεντάστερο ξενοδοχείο στη Λευκωσία, αριθμεί περίπου 300 κλίνες και έχει τη δυνατότητα στις αίθουσές του να φιλοξενεί μεγάλα συνέδρια που ενισχύουν τα έσοδά του.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΠΑΝΓΑΙΑ έχει προβεί σε σημαντικές επενδύσεις στην Κύπρο με την πιο πρόσφατη την εξαγορά του επενδυτικού ταμείου ακινήτων της Τράπεζας Κύπρου CYREIT. Σημειώνεται πως εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΝΓΑΙΑ είναι η Invel Real Estate, επενδυτική εταιρεία που δημιούργησε ο Κύπριος Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου. 

Πιο κάτω παρατίθεται η ανακοίνωση που εξέδωσε η Vibrana Holdings Ltd.
 

Δειτε Επισης

Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση