Κοντά στην απόκτηση του Hilton η ΠΑΝΓΑΙΑ

Πολύ κοντά στο κλείσιμο συμφωνίας για απόκτηση του ξενοδοχείου Hilton στη Λευκωσία, βρίσκονται η Marfin Investment Group και η ΠΑΝΓΑΙΑ. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών φαίνεται να καταλήγουν σύντομα, με την απόκτηση του ξενοδοχείου από την ελληνική επενδυτική εταιρεία ακινήτων ΠΑΝΓΑΙΑ. Σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να εκδοθούν σύντομα.
 
Υπενθυμίζεται πως η ΠΑΝΓΑΙΑ προχώρησε πέρυσι στην εξαγορά του πρώην ξενοδοχείου Holiday Inn στη Λευκωσία, το οποίο έχει μισθωθεί στη Zeus International. Το εν λόγω ξενοδοχείο, αφού ανακαινιστεί, θα λειτουργήσει υπό την επωνυμία Wyndham. Επομένως, η απόκτηση και του Hilton από τον ίδιο όμιλο, θα τον καταστήσει τον σημαντικότερο παίκτη στην ξενοδοχειακή αγορά της Λευκωσίας.
 
Υπενθυμίζεται πως προς πώληση είναι το 96,82% της εταιρείας Cyprus Tourism Development Company που έχει στην κατοχή της το «Hilton». Στη Cyprus Tourism Development Company συμμετέχουν η MIG με 75%, ο όμιλος Louis με 22% και με 3% άλλοι επενδυτές. Το «Hilton» είναι το μοναδικό πεντάστερο ξενοδοχείο στη Λευκωσία, αριθμεί περίπου 300 κλίνες και έχει τη δυνατότητα στις αίθουσές του να φιλοξενεί μεγάλα συνέδρια που ενισχύουν τα έσοδά του.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η ΠΑΝΓΑΙΑ έχει προβεί σε σημαντικές επενδύσεις στην Κύπρο με την πιο πρόσφατη την εξαγορά του επενδυτικού ταμείου ακινήτων της Τράπεζας Κύπρου CYREIT. Σημειώνεται πως εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΝΓΑΙΑ είναι η Invel Real Estate, επενδυτική εταιρεία που δημιούργησε ο Κύπριος Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου. 

 

Δειτε Επισης

Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024