ΠΑΣΥΞΕ Πάφου: Δράσεις για αναπλήρωση κενού της Germania 

InBusinessNews  07/02/2019 07:58
ΠΑΣΥΞΕ Πάφου: Δράσεις για αναπλήρωση κενού της Germania 

ΠΑΣΥΞΕ Πάφου: Δράσεις για αναπλήρωση κενού της Germania 

InBusinessNews  07/02/2019 07:58
Πλήγμα για την τουριστική βιομηχανία χαρακτήρισε το κλείσιμο της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Germania ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως η πτώχευση της αεροπορικής εταιρείας Germania και η ακύρωση όλων των πτήσεων αποτελεί αρνητική εξέλιξη και κάλεσε το Υφυπουργείο Τουρισμού και τους αρμόδιους φορείς όπως αναλάβουν άμεσα δράσεις για την αναπλήρωση του κενού.

RELATED ARTICLESΜεγάλο, είπε, είναι το πλήγμα από την πτώχευση της αεροπορικής εταιρείας Germania, προσθέτοντας πως “η εν λόγω εταιρεία αποτελούσε από τους λίγους συνδέσμους της Κύπρου με τη Γερμανία”.

Η αεροπορική εταιρεία Germania, συνέχισε, πετούσε από σημαντικά αεροδρόμια όπως Bερολίνο, Ντίσελντορφ, Αμβούργο, Νυρεμβέργη, Δρέσδη και άλλες μικρές πόλεις, ενώ βάσει των νέων στοιχείων του 2018, όπως είπε, αναμένεται να χαθούν γύρω στις 45 με 50 χιλ. εισερχόμενες θέσεις από τη Γερμανία στην Κύπρο. 

Υπάρχει, σημείωσε, μια μικρή περίπτωση η easy jet και η Ryanair  να αναπληρώσουν κάποιες πτήσεις της Germania από το Βερολίνο αλλά παρά ταύτα συμπλήρωσε η εξέλιξη αυτή αποτελεί μεγάλη απώλεια. 

Ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε και στην κατάσταση στην αγγλική αγορά, σημειώνοντας πως υπήρξε μια μείωση του τουριστικού ρεύματος προς την Κύπρο. Με αυτά τα δεδομένα, εκτίμησε, η χρονιά εξελίσσεται όχι και πολύ θετικά. 

Εξέφρασε τέλος την ελπίδα όπως το Υφυπουργείο Τουρισμού αναλάβει δράση, ώστε να εξευρεθούν άμεσοι τρόποι για να λυθεί το πρόβλημα αλλά και γενικότερα να βελτιωθεί η σύνδεση της Κύπρου με την Ευρώπη. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας