Ανακατασκευή ξύλινης αποβάθρας μπροστά από το Parklane

Την έγκρισή του έδωσε το Τμήμα Περιβάλλοντος στην αίτηση για ανακατασκευή ξύλινης αποβάθρας στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από το ξενοδοχείο Parklane (πρώην Le Meridien), στην περιοχή Πύργου Λεμεσού. 

Η ανάπτυξη προτείνεται να υλοποιηθεί εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας που βρίσκεται στην τουριστική περιοχή της κοινότητας του Πύργου και ειδικότερα στο παραθαλάσσιο τμήμα νότια της Λεωφόρου Αμαθούντος και έμπροσθεν του υπό κατασκευή ξενοδοχείου Parklane.

Το ξενοδοχείο, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει τον Μάρτιο του 2019, εκτείνεται σε παραθαλάσσια έκταση γης 100,000 τ.μ., 16 χλμ στα ανατολικά της Λεμεσού, και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, συνεδριακό κέντρο, παιδικό πάρκο αναψυχής, εστιατόρια, σπα, 222 κλίνες και 53 σουίτες. 

Διαβάστε ακόμα: Σήμερα 17 Ιανουαρίου η τελετή των IN Business Awards 2018

Διαβάστε ακόμα: IN Business Awards 2018: 11 βραβεία… 40 υποψηφιότητες

Στην απόφαση της Περιβαλλοντικής Αρχής τονίζεται ότι η περιβάλλουσα περιοχή είναι ανεπτυγμένη με κατοικίες (μόνιμες και παραθεριστικές) και ειδικότερα το τμήμα της στα δυτικά του υπό μελέτη χώρου. 

Παράλληλα, σημειώνεται ότι η δόμηση στα ανατολικά του χώρου ανάπτυξης είναι πιο αραιή, ενώ χαρακτηριστική χρήση αποτελεί ο ηλεκτροπαραγωγός σταθμός της Μονής που χωροθετείται ανατολικά σε απόσταση περίπου 700 μέτρων από το χώρο ανάπτυξης της αποβάθρας, ενώ στα δυτικά χωροθετείται η Μαρίνα του ξενοδοχείου St. Raphael. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι στον χώρο, όπου θα ανακατασκευαστεί η ξύλινη αποβάθρα, υπάρχει μια υφιστάμενη αποβάθρα μήκους 36 μέτρων και πλάτους 2,5 μέτρων με μια πλατεία διαστάσεων 10 μέτρων επί 9 μέτρων, καθώς και μια μικρότερη αποβάθρα μήκους 11 μέτρων και 2,5 μέτρων πλάτους. 

Επίσης, υπάρχει μια πρόχειρη αποβάθρα που μοιάζει με κιοσκ επί της θάλασσας, με διαστάσεις 6μέτρων επί 6 μέτρων, η οποία θα αποξηλωθεί, όπως και οι υπόλοιπες υφιστάμενες αποβάθρες.

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες