Περδίος: Επένδυση στα σημεία με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Στο θέμα της διαφοροποίησης του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου και της επένδυσης στα σημεία που δίνουν στη χώρα ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, επικεντρώθηκε ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, κατά την πρώτη του συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας.

Όπως δήλωσε μετά από τη συνεδρία της Επιτροπής, η Κύπρος πρέπει να επενδύσει πάνω στα σημεία που τη διαφοροποιούν και της δίνουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα όπως το κλίμα, η φιλοξενία και η πληθώρα εμπειριών που μπορεί να προσφέρει.

Ανέφερε επίσης ότι το Υφυπουργείο έχει εγκαινιάσει κύκλο επαφών με όλους τους φορείς, ώστε να μαζέψει απόψεις και να μπορέσει μέσα στους επόμενους μήνες να διαμορφώσει τη στρατηγική του.

«Αντιμετωπίζουμε όλες τις εισηγήσεις όλων των φορέων, ως εισηγήσεις των πελατών αυτού του τόπου», είπε προσθέτοντας ότι «όλοι είμαστε επισκέπτες αυτής της χώρας» που θα φάνε, θα πάνε για ένα καφέ, θα μείνουν σε ένα κατάλυμα και «όλοι δικαιούμαστε να έχουμε άποψη».

Μιλώντας στην Επιτροπή, ο κ. Περδίος είπε ότι οι αυξημένες αφίξεις από μόνες τους δεν είναι το παν και ότι η ποιότητα των επισκεπτών είναι επίσης σημαντική και θα καθορίσει τις αγορές στις οποίες το Υφυπουργείο θα στοχεύσει. Ανέφερε επίσης ότι η αντιμετώπισης της εποχικότητας και της συνδεσιμότητας είναι κάτι πολύ σημαντικό για το Υπουργείο και υπάρχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης. Επεσήμανε παράλληλα ότι η Κύπρος είναι πολύ κοντά σε πολλές χώρες από τις οποίες δεν υπάρχει τώρα τουριστικό ρεύμα, όπως χώρες της Μ. Ανατολής και της Β. Αφρικής.

Είπε επίσης ότι η Κύπρος θα πρέπει να επικεντρωθεί στους ατομικούς πελάτες αλλά και σε άλλες ηλικίες, όπως οι άνω των 50 που ταξιδεύουν εκτός σεζόν και έχουν περισσότερη αγοραστική δύναμη. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να γίνει διαφορετική στόχευση σε διαφορετικές αγορές και εξέφρασε την άποψη ότι δεν θέλουν όλοι οι πελάτες να ακούν τα ίδια πράγματα.

Ανέφερε ακόμα ότι η Κύπρος, βγάζοντας προς τα έξω ότι κάνει κάτι μοναδικό, όπως το καζίνο και οι μαρίνες, μπορεί να προσελκύσει επενδυτές.

Σημείωσε επίσης ότι η Κύπρος θα πρέπει να ξεφύγει ως προορισμός από το δίπτυχο ήλιος και θάλασσα.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανδρέας Κυπριανού ανέφερε ότι η δημιουργία Υφυπουργείου Τουρισμού είναι μια από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις της πολιτείας και είπε ότι ο τουρισμός είναι η ατμομηχανή της πραγματικής κυπριακής οικονομίας, που έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του ΑΕΠ και βοήθησε τη χώρα να εξέλθει από την κρίση.

Επεσήμανε ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης και ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος και η πως η Επιτροπή θα σταθεί δίπλα στην προσπάθεια του Υφυπουργού, ώστε να πετύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την οικονομία. Συμπλήρωσε ότι στην Επιτροπή συζητήθηκαν θέματα όπως η ανταγωνιστικότητα του κυπριακού τουριστικού προϊόντος, η επέκταση της τουριστικής περιόδου, θέματα Brexit και η νομοθεσία για τα τουριστικά καταλύματα.

Πρόσθεσε ότι συμφώνησαν να υπάρχει από το Υφυπουργείο τριμηνιαία ενημέρωση για της δράσεις και την υλοποίηση της νέας στρατηγικής για τον τουρισμό, όπως θα παρουσιαστεί στην Επιτροπή σύντομα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ
DORA: Ο κανονισμός που έρχεται να θωρακίσει τράπεζες, fintech και επενδυτικές από κυβερνοαπειλές
Paul Sies: Μετά την αποχώρηση από Cyprus Airways, αναλαμβάνει CEO στην Journey Mentor
Ανοίγει ο δρόμος για απασχόληση ξένων εργαζομένων-Συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι με πρόταση Παναγιώτου
Γ. Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector: Όχι επιβάρυνση του καταναλωτή πριν τη λειτουργία του καλωδίου
Το στίγμα πορείας του Χριστόδουλου Πατσαλίδη-Η συνεργασία με Κεραυνό και το πρώτιστο μέλημα του Διοικητή
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
Στα ταμεία του κράτους €608 εκ. από ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Τμήμα Φορολογίας