Coreper: Μηχανισμός για θεμιτό ανταγωνισμό με αεροπορικές εταιρείες τρίτων χωρών

Οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των κρατών μελών κατέληξαν σε συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για έναν μηχανισμό που θα εξασφαλίζει στις αερομεταφορές της θεμιτό ανταγωνισμό με τις αεροπορικές εταιρείες τρίτων χωρών και θα συμβάλει στη διατήρηση υψηλού επιπέδου συνδεσιμότητας σε ολόκληρη την ΕΕ. Δυνάμει της συμφωνίας, θα εφαρμόζεται ενιαία διαδικασία για την έναρξη των ερευνών και τη λήψη αποφάσεων σχετικά με ενδεχόμενα επανορθωτικά μέτρα, τόσο στις γενικές συμφωνίες της ΕΕ όσο και στις διμερείς συμφωνίες αεροπορικών μεταφορών που συνάπτουν οι χώρες της ΕΕ με τρίτες χώρες.

Η δε Κομισιόν θα έχει την εξουσία να διενεργεί έρευνες και να λαμβάνει αποφάσεις για επανορθωτικά μέτρα, αν μια πρακτική που προκαλεί στρέβλωση του ανταγωνισμού προκάλεσε ζημία σε αερομεταφορέα της ΕΕ ή συνιστά σαφή απειλή ζημιάς. Στην τελευταία αυτή περίπτωση, τα επανορθωτικά μέτρα δεν τίθενται σε ισχύ παρά μόνον εάν η απειλή εξελιχθεί σε πραγματική ζημιά. Tα επανορθωτικά - χρηματοδοτικά ή επιχειρησιακά - μέτρα θα εγκριθούν με εκτελεστική πράξη της Επιτροπής, αλλά τα επιχειρησιακά μέτρα θα υπόκεινται σε αυστηρότερη διαδικασία.

"Η ΕΕ διαθέτει τελικά ένα μέσο που αποσκοπεί στην εξασφάλιση υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ όλων των αεροπορικών εταιρειών. Αυτό θα πρέπει επίσης να συνεπάγεται χαμηλότερες τιμές και καλύτερες συνδέσεις για όλους όσους ταξιδεύουν με αεροπλάνο", τόνισε ο Norbert Hofer, Υπουργός Μεταφορών, Καινοτομίας και Τεχνολογίας της Αυστρίας, προεδρεύων του Συμβουλίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024
Τονωτική ένεση για ξενοδοχεία και εστίαση τα διαδοχικά τριήμερα