Πάφος: 11,650 κλίνες για τον χειμώνα

Περισσότερες κλίνες βρίσκονται στη διάθεση των επισκεπτών την τρέχουσα χειμερινή περίοδο στην Επαρχία Πάφου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ Θάνο Μιχαηλίδη.

Σε  δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ  ο κ. Μιχαηλίδης ενδεικτικά ανέφερε πως περίπου 11.650 κλίνες, 1.500 περισσότερες από πέρσι, είναι τη χειμερινή περίοδο 2018-19 διαθέσιμες στην Επαρχία Πάφου, καλύπτοντας όλη την γκάμα των ξενοδοχειακών καταλυμάτων από πέντε αστέρων μέχρι και τα holiday apts.

Το σύνολο των εγγεγραμμένων κλινών στην επαρχία φθάνει τις 29.100, είπε και σημείωσε πως πολλές καινούργιες κλίνες έχουν μπει στην αγορά της Πάφου με τις προσθήκες που έχουν κάνει τα διάφορα ξενοδοχεία σε σχέση με τα κίνητρα που έχει δώσει η κυβέρνηση.

Σε σχέση με πέρσι, ανέφερε πως μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2017 η  Επαρχία Πάφου είχε 28.700 εγγεγραμμένες κλίνες εκ των οποίων οι 10.000 κλίνες είχαν μείνει ανοικτές το χειμώνα.

Ο αριθμός των 10.000 κλινών πρόσθεσε, θεωρείται ένα ικανοποιητικός αν λάβει κανείς υπόψη ότι ο μέγιστος αριθμός των κλινών τη χειμερινή περίοδο που ήταν ανοιχτές στις καλές εποχές στο παρελθόν, ανέρχονταν στις 19.000 .

Στόχος μας σαν Πάφος, σημείωσε, είναι στο μέλλον να φτάσουμε στο μέγιστο, προσθέτοντας ωστόσο πως δεν σημαίνει ότι κάθε ξενοδόχος μπορεί ή και θέλει να μένει ανοικτός τον χειμώνα, αφού, όπως εξήγησε, υπάρχουν μονάδες που είναι αδύνατον να μένουν τον χειμώνα ανοικτές λόγω τοποθεσίας όπως π.χ. το διαμέρισμα Πόλης Χρυσοχούς.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου εξέφρασε την ικανοποίηση του σε ό,τι αφορά τις πληρότητες των ξενοδοχείων τομ χειμώνα που κυμαίνονται στο 75%- 90% και είναι στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρσι .

Όπως εξήγησε, εφόσον περισσότερες κλίνες είναι διαθέσιμες σε σχέση με τον προηγούμενο χειμώνα αυτό, σημαίνει ότι σταδιακά βελτιώνεται η εποχικότητα της Πάφου. 

Επιπρόσθετα ανέφερε πως με αυτή την εξέλιξη περισσότερο προσωπικό θα έχει εργασία τον χειμώνα. Είπε δε πως κάθε καλύτερος χειμώνας βοηθά για ένα καλύτερο καλοκαίρι.
 
Σκοπός μας, συνέχισε, είναι να βελτιώσουμε και λίγο την ποικιλία του πελάτη, προσθέτοντας πως παρατηρείται μια έντονη δυναμική στην αγορά των συνταξιούχων, οι οποίοι είναι και αυτοί που ταξιδεύουν τον χειμώνα.

Επίσης μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει στην Πάφο και ο αθλητικός τουρισμός  σημειώνοντας πως τόσο ο ΠΑΣΥΞΕ όσο και η ΕΤΑΠ προσπαθούσαν να αναπτύξουν αυτό τον τομέα. 

Ο κ. Μιχαηλίδης εκτίμησε τέλος πως δεν πρέπει να βλέπουμε μόνο τις πληρότητες των ξενοδοχείων αλλά και την ποιότητα του τουρίστα και το τι αφήνει στην Κύπρο.

Τα κόστη σημείωσε είναι σχεδόν πάγια στα ξενοδοχεία.“Εάν η Πάφος δεν καταφέρει να αυξήσει και το εισόδημα κατά τουρίστα που έρχεται αυτό σημαίνει ότι μειώνεται η κερδοφορία και καθίσταται όλο και πιο δύσκολο να διατηρούνται οι επιχειρήσεις ανοικτές”, συμπλήρωσε.

Στόχος μας είναι να βελτιώνουμε την εποχικότητα,να αυξάνουμε την πληρότητα αλλά και το εισόδημα που λαμβάνουν τα ξενοδοχεία, είπε, προσθέτοντας πως συνήθως βλέπουμε μόνο τις πληρότητες των ξενοδοχείων, αλλά αυτό είναι ένα μέρος της εξίσωσης και όχι όλη η εξίσωση κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food
Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο