Diversa: Προς αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για εξαγορά Cobalt

Σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 10 Δεκεμβρίου του 2018 θα συζητηθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Diversa AEBE με στόχο την εξαγορά Cobalt New Age Airlines Group.

Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι η χρηματοδότηση της εταιρείας που θα επιτρέψει την υλοποίηση του πλάνου που είναι υπό διαμόρφωση ανέρχεται σε €15 εκατ.

Δεδομένης της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης της εταιρείας, η Διοίκηση θεωρεί ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη και άμεση πηγή χρηματοδότησης. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο συγκάλεσε έκτακτη Γενική Συνέλευση για την 10η Δεκεμβρίου 2018, με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. 

Το ΔΣ της Diversa προκρίνει ως προτεραιότητα την κάλυψη ή ρύθμιση όλων των υποχρεώσεων της εταιρείας, ώστε να καταστούν ενήμερες στο σύνολό τους, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα κατευθυνθεί στην ανάπτυξη της εταιρείας. 

Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι η αναφορά του ποσού των €15 εκατ. δεν θα πρέπει να συνδεθεί με την υπό συζήτηση εξαγορά.

Ξεκαθαρίζει επίσης ότι αναφορικά με την περίπτωση εξαγοράς της εταιρείας Cobalt New Age Airlines Group Ltd, η Diversa ABE και οι μέτοχοι αυτής δεν έχουν αναλάβει ουδεμία δέσμευση μέχρι σήμερα. 

Τα οικονομικά μεγέθη της Cobalt
 Τα στοιχεία που έχουν περιέλθει στην κατοχή της Diversa αναφορικά με την εταιρεία Cobalt New Age Airlines Group Ltd αφορούν τον τελευταίο δημοσιευμένο Ισολογισμό της με ημερομηνία 31/12/2017. 

Όπως αναφέρεται, σύμφωνα με τις αρχικές της συνεννοήσεις, η κατάσταση σήμερα έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα το ΔΣ της εταιρείας εξουσιοδότησε δύο συμβούλους, ένας χρηματοοικονομικό και έναν γνώστη της αεροπορικής αγοράς, προκειμένου να αντλήσουν για λογαριασμό της Diversa στοιχεία και να ενημερώσουν αφενός αναφορικά με την χρηματοοικονομική κατάσταση της εταιρείας σήμερα αφετέρου για την λειτουργική κατάσταση της αεροπορικής εταιρείας Cobaltair, η οποία αποτελεί και το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της εν λόγω (μητρικής) εταιρείας. 

Με την ολοκλήρωση του έργου των συμβούλων της, η Diversa τονίζει ότι θα είναι σε θέση να προβεί σε μία αποτύπωση της κατάστασης και να αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις της.

Το εγκεκριμένο κεφάλαιο της εταιρείας την 31/12/2007 ανέρχεται σε €3.165.000 ευρώ και οι συνολικές της υποχρεώσεις σε €35.371.406, οι οποίες αφορούν κυρίως δανεισμό από μέτοχο της εταιρείας, ο οποίος αντίστοιχα μετατράπηκε σε δανεισμό προς τη θυγατρική Cobaltair LTD. Μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας είναι η συμμετοχή της και οι απαιτήσεις τhς από την αεροπορική εταιρεία Cobaltair LTD, η οποία την παρούσα περίοδο βρίσκεται σε δυσχερή οικονομική θέση και έχει αναστείλει τη διενέργεια πτήσεων.

Αναφορικά με τη μεταβίβαση δανείου
Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες που έχει λάβει η Diversa, η εταιρεία Cobalt New Age Airlines Group έχει υποχρέωση (δανειακές συμβάσεις) προς μέτοχο αυτής ύψους 76 εκ δολαρίων. Τα εν λόγω ποσά χρηματοδότησαν τη λειτουργία της θυγατρικής Cobaltair LTD, ενώ οι εν λόγω συμβάσεις δύναται επίσης να μεταβιβαστούν στον αγοραστή των μετοχών της εταιρείας με πολύ χαμηλό εώς συμβολικό τίμημα. 

Οι λοιποί όροι και προϋποθέσεις της ανωτέρω μεταβίβασης διερευνώνται από τους συμβούλους της Diversa.

Δειτε Επισης

Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024