Στα ίδια επίπεδα αναμένεται η τουριστική κίνηση από Βρετανία και το 2019

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης ολοκλήρωσε το διήμερο πρόγραμμα συναντήσεών του, στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης World Travel Market (WTM) London 2018.

Η βρετανική αγορά αποτελεί διαχρονικά τη μεγαλύτερη πηγή τουριστών για την Κύπρο και οι επαφές του Υπουργού στο Λονδίνο, με εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών και οργανωτών ταξιδίων του Ηνωμένου Βασιλείου, κατέδειξαν την ικανοποίησή τους για τις επιδόσεις της χώρας μας, ως προς το προσφερόμενο τουριστικό μας προϊόν. Παράλληλα, διαφάνηκε ότι παρά την αβεβαιότητα που υπάρχει εξαιτίας του Brexit, η τουριστική κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο, το 2019, αναμένεται να είναι στα ίδια περίπου επίπεδα με φέτος, με αυξητική τάση.

Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 6 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Τουρισμού προήδρευσε σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν οι τουριστικοί φορείς της χώρας μας που εκπροσωπήθηκαν στην τουριστική έκθεση του Λονδίνου, για ανασκόπηση των αποτελεσμάτων και της δικής τους συμμετοχής στην έκθεση, ενώ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σε εκπροσώπους των ΜΜΕ της ομογένειας, για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τον Κυπριακό τουρισμό.

Το βράδυ της Δευτέρας 5 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Τουρισμού χαιρέτισε τη δεξίωση που συνδιοργάνωσαν  με την ευκαιρία της WTM London 2018, το Υπουργείο, ο ΚΟΤ και η Ύπατη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μεταξύ άλλων, μίλησε στους παρευρισκόμενους για την εκ βάθρων μεταρρύθμιση σε θέματα τουρισμού, που υλοποιεί η Κυβέρνηση, με στόχο τη στήριξη και περαιτέρω ενίσχυση της ανοδικής πορείας των τελευταίων χρόνων. Σημειώνοντας ότι το 2018 θα είναι ακόμη μια χρονιά ρεκόρ, αφού οι αφίξεις αναμένεται να φθάσουν κοντά στα 4 εκατομμύρια τουρίστες, ο κ. Λακκοτρύπης εξήγησε πως προωθούνται οι αναγκαίες υποδομές, στη βάση της νέας, Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού 2030, η οποία επικεντρώνεται στους πυλώνες της αειφορίας, της ποιότητας, της αντιμετώπισης της εποχικότητας και της δημιουργίας ανανεωμένης τουριστικής ταυτότητας για την Κύπρο.

Ο Υπουργός Τουρισμού τόνισε δε ότι μεγάλες τομές, αποτελούν η λειτουργία  του νέου Υφυπουργείου Τουρισμού στις 2 Ιανουαρίου 2019, όπως και η υιοθέτηση αναβαθμισμένου νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου, για την αδειοδότηση και λειτουργία τουριστικών επιχειρήσεων.

Αναφέρθηκε τέλος, στην πολιτική ανοικτών αιθέρων που εφαρμόζει η Κυβέρνηση για ενίσχυση της προσβασιμότητας της Κύπρου, στη συνεχή ανάπτυξη στο νησί μας διαφόρων προγραμμάτων ειδικών προϊόντων, όπως ο αγροτουρισμός και ο τουρισμός ευεξίας, καθώς και στις μεγάλες επενδύσεις που υλοποιούνται σήμερα στην τουριστική βιομηχανία, περιλαμβανομένων των πολυτελών μαρίνων, γηπέδων γκολφ και του μεγαλύτερου ολοκληρωμένου τύπου καζίνο – θερέτρου, στην Ευρώπη.

Δειτε Επισης

Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food
Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο
«Τροχοδρομεί» σε επενδύσεις για μακρινούς προορισμούς η Aegean
H σημασία της προβολής της Κύπρου ως προορισμού που προσφέρει καλό και φρέσκο ψάρι
Με άνοδο της τάξης του 5,4% οι αφίξεις το πρώτο τρίμηνο-«Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ακόμη μια καλή επίδοση»
Εκστρατεία ΕΤΑΠ Πάφου για προσέλκυση επισκεπτών κατά την πασχαλινή περίοδο
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού