ΟΣΙΚΑ: Στο 75% η πληρότητα στα κέντρα αναψυχής τους τουριστικούς μήνες του 2018

Στο 75% εκτιμά ότι κυμάνθηκε η πληρότητα των κέντρων αναψυχής σε παγκύπρια κλίμακα, για τους μήνες 2018, η Ομοσπονδία Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΣΙΚΑ και του ΣΙΚΑΠ ( Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής Πάφου) Φύτο Θρασυβούλου, για το 2018 το ποσοστό της επισκεψιμότητας ήταν ελαφρώς μειωμένο από την περσινή  τουριστική περίοδο ωστόσο παραμένει ικανοποιητικό. 

Ο κ. Θρασυβούλου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως από τις 5 Νοεμβρίου και μετά τον τερματισμό κάποιων πτήσεων παρατηρήθηκε πτώση στην επισκεψιμότητα των κέντρων αναψυχής, ωστόσο θετική χαρακτήρισε τη συνέχιση ναυλωμένων πτήσεων από διάφορες χώρες.

Σε σχέση με την Πάφο από τις αρχές Νοεμβρίου ανέφερε πως σημειώθηκε κάποια κάμψη αλλά εκτίμησε πως μπορεί να σημειωθεί ανάκαμψη και βελτίωση σε επίπεδο επισκεψιμότητας από τις 20 Νοεμβρίου.

Ακολούθως ο κ. Θρασυβούλου αναφέρθηκε στην αλλαγή του σκηνικού όσον αφορά την προέλευση των επισκεπτών, αφού σήμερα, όπως εξήγησε, οι επισκέπτες των κέντρων αναψυχής προέρχονται από διάφορες χώρες εκτός από τη Βρετανία, από το Ισραήλ με μεγάλη δυναμική και από την Εσθονία.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΟΣΙΚΆ κάλεσε τους ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής να παρατείνουν τη λειτουργία των καταστημάτων τους με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά και να διατηρήσουν τις τιμές τους σε τέτοιο επίπεδο ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των επισκεπτών.

Δειτε Επισης

Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες
Κύπρος και Μπαχρέιν συζητούν την περαιτέρω ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων