10 μνηστήρες για Hilton Cyprus

Έντονο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για το «Hilton Cyprus» στο πλαίσιο του διαγωνισμού πώλησης που διενεργεί η PwC Ελλάδος με εντολή της ιδιοκτήτριας Marfin Investment Group (MIG). Σύμφωνα με δημοσίευμα στο tovima.gr,  στη φάση υποβολής μη δεσμευτικών προσφορών κατατέθηκαν περίπου 10 φάκελοι, κυρίως από τοπικούς μεγαλοξενοδόχους που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τη δυναμική του τουριστικού προϊόντος και τα πλεονεκτήματα της μοναδικής πεντάστερης μονάδας της πρωτεύουσας του νησιού. Φάκελο όμως έχουν καταθέσει και επενδυτικά funds.

Η υποβολή δεσμευτικών οικονομικών προσφορών έχει προγραμματιστεί για τις 21 Νοεμβρίου. Εως τότε οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα μέσω του virtual data room να πραγματοποιήσουν οικονομικό και νομικό έλεγχο (due diligence) και να προσαρμόσουν ανάλογα τις δεσμευτικές οικονομικές τους προτάσεις. Στόχος της MIG είναι να αναδειχθεί και να υπογραφεί η συμφωνία πώλησης με τον προτιμητέο επενδυτή έως το τέλος του 2018, ή το αργότερο τον Ιανουάριο του 2019.

Βusiness hotel
Προς πώληση είναι το 96,82% της εταιρείας Cyprus Tourism Development Company που έχει στην κατοχή της το «Hilton». Στη Cyprus Tourism Development Company συμμετέχουν η MIG με 75%, ο όμιλος Louis με 22% και με 3% άλλοι επενδυτές. Όπως προαναφέρθηκε, το «Hilton» είναι το μοναδικό πεντάστερο ξενοδοχείο στη Λευκωσία, αριθμεί περίπου 300 κλίνες και έχει τη δυνατότητα στις αίθουσές του να φιλοξενεί μεγάλα συνέδρια που ενισχύουν τα έσοδά του.

Σημειώνεται πως η MIG αναμένει ένα τίμημα γύρω στα 35 – 40 εκατ. ευρώ για το 100% της Cyprus Tourism Development Company. Η σύμβαση διαχείρισης με τη Hilton International έληξε στο τέλος του 2017.

ΠΗΓΗ: tovima.gr

Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food