ACTA: Τα Ταξιδιωτικά Γραφεία δεν έχουν υποχρέωση να καλύψουν μεμονωμένα αεροπορικά εισιτήρια

Ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) βρίσκεται αντιμέτωπος για τρίτη φορά μπροστά στο κλείσιμο κυπριακής αεροπορικής εταιρείας. Παρακολουθούσαμε τις εξελίξεις την τελευταία εβδομάδα χωρίς να έχουμε οποιαδήποτε ενημέρωση. Παρά τις αισιόδοξες ενδείξεις προς τα μέσα της περασμένης εβδομάδας, φτάσαμε στο τέλος εποχής για την Cobalt Air χθες βράδυ, χωρίς καμία ενημέρωση προς τον Σύνδεσμο μας, παρά μόνο ανακοινώσεις της Αεροπορικής Εταιρείας και του Υπουργείου Συγκοινωνιών στις ιστοσελίδες τους.

Από την πρώτη μέρα τα Μέλη μας καλούνται να αντιμετωπίσουν με πολύ μεγάλη δυσκολία τη εξυπηρέτηση του ταξιδιωτικού κοινού, στον βαθμό που αυτό είναι δυνατό. Και επειδή μέχρι στιγμής υπάρχουν ακόμη σημεία που χρήζουν περαιτέρω διευκρίνησης, όσον αφορά την εξυπηρέτηση των επιβατών, παραθέτουμε πιο κάτω τις πρώτες ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν οι ταξιδιώτες:

1.         Με τη βοήθεια της Κυβέρνησης (Υπουργείο Μεταφορών) αναμένεται η στήριξη για επαναπατρισμό από και προς Κύπρο για ταξίδια εντός τις πρώτης εβδομάδας από την ανακοίνωση του κλεισίματος της Cobalt Air.
2.         Για όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις θα πρέπει να γίνουν διευθετήσεις από τους ταξιδιώτες, οι οποίοι θα πρέπει να αποταθούν στους Ταξιδιωτικούς τους Πράκτορες.
3.         Οι επιβάτες που έχουν καταβάλει την πληρωμή του αεροπορικού εισιτηρίου τους με πιστωτική κάρτα (για όσους δεν έχουν ταξιδέψει) θα μπορούν να αποταθούν για αποζημίωση στην Τράπεζα τους.

Τα Ταξιδιωτικά Γραφεία με βάση την Νομοθεσία δεν έχουν υποχρέωση να καλύψουν μεμονωμένα αεροπορικά εισιτήρια.

Ζητούμε από το αρμόδιο Υπουργείο τον καθορισμό συνάντησης με τον Σύνδεσμο μας, για καταγραφή των επιπτώσεων αλλά και εξεύρεση εμπράγματης στήριξης στις προσπάθειες των Μελών μας κάτω από αυτές τις περιστάσεις. 

Δειτε Επισης

Τα αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα στην επαρχία Πάφου... Μισά-μισά διαμερίσματα και σπίτια ή επαύλεις
Emirates: Βραβείο «Best Inflight Entertainment Award» στα Airline Excellence Awards 2024
The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας