Η Southwest Airlines ανεβάζει τον πήχη στον προγραμματισμό πτήσεων

Στην καρδιά κάθε αεροπορικής εταιρείας βρίσκεται ο προγραμματισμός των πτήσεων της, ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται χιλιάδες πτήσεις και μεταφέρει εκατομμύρια επιβάτες σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Η Amadeus, ηγέτης της ταξιδιωτικής τεχνολογίας σε συνεργασία με την Optym, κορυφαία εταιρεία network optimization, έχουν δημιουργήσει μια σουίτα εργαλείων που προσφέρουν τις πιο αποτελεσματικές λύσεις και αντιμετωπίζουν με επιτυχία την πολυπλοκότητα του προγραμματισμού πτήσεων. 

Μαζί, οι δυο αυτές εταιρείες ανακοινώνουν ότι η Southwest Airlines, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία πτήσεων εσωτερικού στην Αμερική, επέλεξε πρόσφατα την πλήρη σουίτα Amadeus Sky Suite by Optym, με την υπογραφή δεκαετούς συμφωνίας. Η σουίτα, που περιλαμβάνει πέντε λύσεις που εφαρμόζονται για πρώτη φορά στη βιομηχανία προσφέρει στην Southwest τις πιο ολοκληρωμένες και προηγμένες τεχνολογίες για όλες τις διαδικασίες σχεδιασμού δικτύων, προσομοίωσης, προβλέψεων και βελτιστοποίησης. Αυτά τα εργαλεία θα επιτρέψουν στην αεροπορική εταιρεία να αυξήσει την αποτελεσματικότητα και την βελτιστοποίηση του δικτύου περισσοτέρων από 4,000 πτήσεων την ημέρα προς 99 προορισμούς στις ΗΠΑ και προς 10 ακόμη χώρες.   

Το Amadeus Sky Suite by Optym περιλαμβάνει τα SkyMAX για βελτιστοποίηση δικτύων, SkySYM για προσομοίωση δικτύων, SkyPLAN για βελτιστοποίηση συχνότητας και χωρητικότητας, SkyCAST για σχεδιασμό δικτύων και SkyWORKS για έξυπνη ανάπτυξη προγραμματισμού. Η σουίτα Sky θα εφαρμοστεί χρησιμοποιώντας το Microsoft Azure Cloud Hosting. Αυτή η είδηση ενισχύει τη συνεργασία των Southwest και Optym, η οποία ξεκίνησε με την εφαρμογή του SkyMAX και του SkySYM το 2015. Σηματοδοτεί επίσης άλλο ένα βήμα για την συνεργασία των Southwest και Amadeus, καθώς η Southwest είναι ήδη Altea Passenger Service System (PSS) πελάτης.   

“Μέσα από αυτά τα νέα εργαλεία θα μπορέσουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας περισσότερα, με καλύτερες τεχνικές προγραμματισμού δρομολογίων και νέους τρόπους για να αναπτύξουμε το δίκτυό μας με έναν ουσιαστικό τρόπο,” δήλωσε ο κ. Adam Decaire, Vice President Network Planning, στην Southwest Airlines. “Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με την Amadeus και την Optym και ανυπομονούμε να χτίσουμε μια ακόμη πιο ισχυρή ομάδα σχεδιασμού δικτύων.”

“Στην Amadeus, εκτιμούμε ιδιαίτερα την ευκαιρία που έχουμε να υποστηρίξουμε την Southwest στην στρατηγική της επένδυση για συνεχιζόμενη ανάπτυξη,” σχολίασε η κα Elena Avila, Executive Vice President, Airlines της Amadeus για την Αμερική. “Η εμβάθυνση της συνεργασίας μας με αυτή τη μακρόχρονη δέσμευση για τον προγραμματισμό πτήσεων αποτελεί απόδειξη του πόσο καλά συνεργάζονται και καινοτομούν οι εταιρείες μας. Πιστεύουμε ότι οι αεροπορικές εταιρείες όλων των μεγεθών, σε όλο τον κόσμο, θα επωφεληθούν από αυτές τις νέες, καινοτόμες τεχνολογίες. Η Southwest αποτελεί τον ιδανικό πρώτο πελάτη για την ανάδειξη του εύρους αυτών των οφελών.”   

Ο κ. Renzo Vaccari, Senior Vice President, Airline Solutions στην Optym, δήλωσε επίσης, “Μαζί με τις Southwest και Amadeus, συνεχίζουμε να επανασχεδιάζουμε το μέλλον του προγραμματισμού δικτύων, μέσα από τις λύσεις νέας γενιάς που διαθέτουμε. Η αξία που προσφέρει αυτή η τεχνολογία στις αεροπορικές εταιρείες από πλευράς βελτιστοποίησης, αυτοματοποίησης και προβλέψεων ακριβείας, για να μεγιστοποιήσει τόσο τα κέρδη, όσο και την αξιοπιστία, είναι ασυναγώνιστη στη βιομηχανία. Με τους μοναδικούς μας αλγορίθμους και την εμπειρία που διαθέτουμε στο σχεδιασμό δικτύων και τον προγραμματισμό, κάνουμε δυνατό αυτό που κάποτε φάνταζε απίθανο.”

Δειτε Επισης

Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024