Δωρεάν ημερίδα για τα ξενοδοχειακά και τον τουρισμό

Μέσα στα πλαίσια της συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ υπό τον τίτλο "Συνεργάτης-Εργοδότης για τα Ξενοδοχειακά και τον Τουρισμό" (Employer Programme for Hospitality and Tourism), ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων διοργανώνει Δωρεάν Ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018, ώρα 10.00-16.00 μμ, στο Ξενοδοχείο GRANDRESORT στη Λεμεσό. 

Η Ημερίδα θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις με στόχο την πληρέστερη κατανόηση και αξιοποίηση του έργου που περατώνεται τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους και είναι πλήρως χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι παρουσιάσεις θα γίνουν από Εκπροσώπους του ΑΞΙΚ που είναι και ο ανάδοχος φορέας του Έργου. 

Σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη και συστηματοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των ξενοδοχειακών/τουριστικών επιχειρήσεων, των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που προσφέρουν προγράμματα στα ξενοδοχειακά και τον τουρισμό και των φοιτητών τους, μέσα από ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό πρόγραμμα Συνεργάτη Εργοδότη, ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες της ξενοδοχειακής και τουριστικής βιομηχανίας. Το όλο εγχείρημα θα διευκολύνεται μέσω ηλεκτρονικής  πλατφόρμας που έχει ήδη σχεδιαστεί ειδικά για τον σκοπό αυτό. Τα οφέλη που θα προκύψουν είναι πολλαπλά τόσο για τις ξενοδοχειακές/τουριστικές επιχειρήσεις όσο και για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τους φοιτητές που επενδύουν στον τομέα αυτό.

Στο έργο συμμετέχουν 7 εταίροι από 5 διαφορετικές χώρες, με το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο (ΑΞΙΚ)  να έχει τον ρόλο του συντονιστή. Συγκεκριμένα, συμμετέχουν μαζί με το ΑΞΙΚ άλλα δύο τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα, το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Κρήτης (Ελλάδα) και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Τάμπερε, Φινλανδίας, οι εταιρίες Mediterranean Management Centre (ΜΜC) από την Κύπρο, DOCUMENTA από την Ισπανία, το GRUPPO4 από την Ιταλία καθώς και ο ΠΑΣΥΞΕ.  

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες