Coffee Island: Από την Βραζιλία… κατευθείαν στο φλιτζάνι μας

Ένα ευχάριστο και ενημερωτικό ταυτόχρονα απόγευμα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, με αφορμή τη Διεθνή Μέρα του Καφέ, μετά από πρωτοβουλία της Coffee Island.

Στην Kύπρο βρέθηκε για πρώτη φορά, από τη Bραζιλία ο Edgard Bressani o οποίος θεωρείται ένας από τους πλέον Ειδικούς στην επιλογή των καλύτερων φυτειών παραγωγής καφέ παγκοσμίως.

Η συνεργασία της Coffee Island με τον Edgard Bressani είναι ένα ηχηρό παράδειγμα της φιλοσοφίας του Direct Trade, δηλαδή της άμεσης συνεργασίας. Με την συνεργασία αυτή , η οποία αποτελεί πυλώνα και αρχή της εταιρίας , δημιουργούνται αμοιβαίες επωφελείς σχέσεις με τους μεμονωμένους παραγωγούς ή συνεταιρισμούς στις χώρες παραγωγής καφέ που βασίζονται στον σεβασμό και οδηγούν σε βιώσιμες και μακροχρόνιες συμφωνίες.

Ο Edgard Bressanni, ταξιδεύει ολόχρονα σε κάθε γωνιά της Βραζιλίας και επιλέγει να συνεργαστεί με παραγωγούς οι οποίοι έχουν ως προτεραιότητα την Α’ ποιότητα στον καφέ. Μοιράστηκε με τους δημοσιογράφους ενδιαφέρουσες ιστορίες από τις εμπειρίες που ζει κοντά στους απλούς καλλιεργητές μικρών αλλά προσεγμένων φυτειών, τη βιολογική καλλιέργεια, καθώς και πολλά μυστικά που αφορούν την ορθή επιλογή.
 
Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η αναφορά του σε έναν νέο Γυναικείο Συνεταιρισμό ο οποίος στηρίζεται από την Coffee Island , στα πλαίσια της Direct Trade συνεργασία τους. Πρόκειται μια γυναικεία ομάδα η οποία ανέλαβε μια φυτεία καφέ στην Βραζιλία . Με έμφαση στην ποιότητα, και με προσεκτική επιλογή των κόκκων καφέ, έχουν καταφέρει να κατακτήσουν τις προτιμήσεις των απαιτητικών καταναλωτών, αφού μπορούν να παράξουν μοναδικές specialty ποικιλίες καφέ σε περιορισμένες ποσότητες. 
 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο καφεκοπτείο της Coffee Island στην οδό Ιφιγενείας, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, σε ένα χαλαρό κλίμα. Οι παρευρισκόμενοι όχι μόνο απόλαυσαν εξαιρετικής ποιότητας καφέ, αλλά είχαν παράλληλα τη δυνατότητα να «ταξιδέψουν» μέχρι την Βραζιλία και να ανακαλύψουν μερικά μυστικά που κρύβει ο κόσμος του καφέ…ο κόσμος της Coffee Island.

Δειτε Επισης

Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες
Κύπρος και Μπαχρέιν συζητούν την περαιτέρω ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων