Stademos: Το Elysium απογείωσε τον τζίρο

Αυξημένος κατά €1,056 εκατ. ήταν ο κύκλος εργασιών της Stademos Hotels το δεύτερο τρίμηνο του 2018 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, κυρίως λόγω της αυξημένης πληρότητας του ξενοδοχείου Elysium στην Πάφο.

Στην αύξηση συνέτεινε και το γεγονός ότι το ξενοδοχείο ήταν κλειστό για ανακαίνιση τους τρεις πρώτους μήνες της αντίστοιχης συγκριτικης περιόδου του 2018.

Σύμφωνα με τις μη ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις του Συγκροτήματος για την πρώτη εξαμηνία του 2018, ο κύκλος εργασιών ξεπέρασε τα €13,1 εκατ. σε σχέση με €12 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Από την άλλη, ο κύκλος εργασιών του Mediterranean στη Λεμεσό κατέγραψε μείωση €1,099 εκατ., καθώς είχε διακόψει τις εργασίες του για ανακαίνιση τους πρώτους δύο μήνες του 2018. Μείωση €999,000 κατέγραψε επίσης ο κύκλος εργασιών της εργοληπτικής εταιρείας του Συγκροτήματος, κυρίως λόγω μη ανάληψης εργοληπτικών εργασιών προς τρίτους.

Τα κέρδη μετά τη φορολογία εφτασαν το €1,5 εκατ. σε σχέση με €1,1 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2017, ενώ τα τελικά αποτελέσματα πριν τη φορολογία αυξήθηκαν κατά €589,321 (€1,85 εκατ.) σε σύγκριση με εκείνα της αντίστοιχης περιόδου του 2017 (€1,27 εκατ.).

Θετική επίδραση στα αποτελέσματα είχε η αύξηση των εσόδων χρηματοδότησης.

Όσον αφορά τις προοπτικές της Stademos, τονίζεται ότι τα αποτελέσματα της δεύτερης εξαμηνίας του 2018 αναμένεται να είναι καλύτερα από εκείνα της πρώτης εξαμηνίας με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, καθώς επίσης και τις αναμενόμενες αφίξεις της δεύτερης εξαμηνίας του έτους λόγω της εποχικότητας στον τουρισμό.

Εξάλλου, με βάση τις ενδείξεις μέχρι σήμερα, τα τελικά αποτελέσματα του 2018 πριν τη φορολογία αναμένονται να είναι καλύτερα από εκείνα του 2017.

Δειτε Επισης

Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food
Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο
«Τροχοδρομεί» σε επενδύσεις για μακρινούς προορισμούς η Aegean
H σημασία της προβολής της Κύπρου ως προορισμού που προσφέρει καλό και φρέσκο ψάρι
Με άνοδο της τάξης του 5,4% οι αφίξεις το πρώτο τρίμηνο-«Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ακόμη μια καλή επίδοση»
Εκστρατεία ΕΤΑΠ Πάφου για προσέλκυση επισκεπτών κατά την πασχαλινή περίοδο
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού