Ρόδον: Ιούνιο του 2019 ολοκληρώνεται η ανακαίνιση

Τον Ιούνιο του 2019 αναμένεται να ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση ανακαίνισης του ξενοδοχείου Ρόδον στον Αγρό.

Σε ανακοίνωση της Εταιρείας Αναπτύξεως Αγρού «Η Πρόοδος», ιδιοκτήτριας εταιρείας του ξενοδοχείου, σημειώνεται ότι το ξενοδοχείο επαναλειτούργησε τον Ιούνιο του 2018, μετά την αποπεράτωση της πρώτης φάσης της προγραμματισμένης αναβάθμισής του.

Όπως είχε αναφερθεί σε δημοσίευμα του InBusinessNews, η δεύτερη φάση περιλαμβάνει τη δημιουργία κέντρου ευεξίας – σπα και παραδοσιακής ταβέρνας. 

Στην ανακοίνωση της ιδιοκτήριας εταιρείας του ξενοδοχείου προστίθεται ακόμα ότι νοουμένου ότι θα εγκριθεί η αίτηση της εταιρείας που υποβλήθηκε το 2017 στο ΚΟΤ για επιδότηση των έργων ανακαίνισης/αναβάθμισης του ξενοδοχείου, αναμένεται ότι η β' φάση θα διεκπεραιωθεί και θα ολοκληρωθεί εντός χρονικής περιόδου 24 μηνών από την ημερομηνία έγκρισης της εν λόγω αίτησης, δηλαδή τον Ιούνιο του 2018.

Ζημιές λόγω του προσωρινού κλεισίματος
Η συνολική ζημιά περιόδου ανήλθε στα €389,629 το πρώτο εξάμηνο του 2018 έναντι €237,079 το πρώτο εξάμηνο του 2017, ενώ τα εισοδήματα έφτασαν τα €176,575 από €13,103 αντίστοιχα.

Τα εισοδήματα συμπεριλαμβάνουν €73,589 από διανυκτερεύσεις, €95,578 από εστιατόριο και μπαρ και €7,408 από άλλα τμήματα.

Υπενθυμίζεται ακόμα ότι το ξενοδοχείο παρέμεινε κλειστό από τον Σεπτέμβριο του 2016 μέχρι τον Μάιο του 2018. Ως εκ τούτου, η αύξηση κατά €157,684 στις ζημιές πριν τη φορολογία για το πρώτο εξάμηνο του 2018 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο, σχετίζεται άμεσα με το γεγονός αυτό.

Η εταιρεία τονίζει ακόμα ότι κατά την πρώτη εξαμηνία της χρονιάς εργοδότησε προσωπικό, ενώ η λειτουργία του ξενοδοχείου άρχισε τον μήνα Ιούνιο. Στο αντίστοιχο εξάμηνο του 2017 η εταιρεία δεν εργοδοτούσε οποιοδήποτε προσωπικό στο ξενοδοχείο, όπου παρέμεινε κλειστό για όλο το εξάμηνο.

Στις 30 Ιουνίου 2018 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανερχόταν σε €6,139,268 διαιρεμένο σε 3,590,215 συνήθεις μετοχές ονομαστικής αξίας €1,81 η καθεμιά.

Παραιτήσεις δύο μελών του ΔΣ
Εξάλλου, σε άλλη ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Αντιπρόεδρος της Εταιρείας, Κυριάκος Τσολάκης και ο Διοικητικός Σύμβουλος, Σάββας Μενελάου υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους από τη θέση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου με ισχύ από την 1η Οκτωβρίου του 2018.

Ταυτόχρονα ο κ. Μενελάου υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Γραμματέα της εταιρείας, καθώς και του Λειτουργού Συμμόρφωσης με ισχύ από την 1η Οκτωβρίου του 2018.

Ο Μάριος Χοιρομερίδης διορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας στη θέση του Γραμματέα και στη θέση του Λειτουργού Συμμόρφωσης από την 1η Οκτωβρίου του 2018.

Δειτε Επισης

Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες
Κύπρος και Μπαχρέιν συζητούν την περαιτέρω ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων