Έτοιμη για τη γιορτή του κρασιού η Λεμεσός

Τιμώντας το κυπριακό κρασί και τους οινοποιούς μας, ο δημόσιος κήπος της Λεμεσού φωτίζεται όπως ποτέ άλλοτε, διακοσμείτε θεατρικά και είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους επισκέπτες της 57ης Γιορτής του Κρασιού, που θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Αυγούστου μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου. 
 
Σε διάσκεψη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, κάτω από την παραδοσιακή φιγούρα του βρακά, οι δημοτικές αρχές της Λεμεσού δηλώνουν έτοιμες για μια αναβαθμισμένη γιορτή, που θα ομορφύνει την εμπειρία των επισκεπτών κατά το εορταστικό δεκαήμερο.
 
Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, Νίκος Νικολαΐδης, "η Λεμεσός γιορτάζει για ακόμα μια φορά, ανοίγει τις αγκάλες της, το σπίτι της που είναι δημόσιος κήπος, ανοίγει την καρδιά της και καλεί όλους τους συμπατριώτες μας και επισκέπτες που είναι στην Κύπρο αυτήν την εποχή, να έρθουν να γιορτάσουμε το κρασί, την οινοπαραγωγή, την κυπριακή παράδοση, τη σύγχρονη οινοποιεία και το σύγχρονο κρασί, να τιμήσουμε τους οινοποιούς μας, τους αμπελοκαλλιεργητές μας".
 
Ανάμεσα στις φετινές καινοτομίες περιλαμβάνεται η παρουσίαση ενός νέου ποτηριού, το οποίο δημιουργήθηκε για να προσφέρει καλύτερη γευστολόγηση του κρασιού, ενώ για πρώτη φορά τα παιδιά αποκτούν το δικό τους χώρο, με έναν παιδότοπο, όπου θα διεξάγονται παιδικές παραστάσεις και δραστηριότητες (χειροτεχνία, ζωγραφική, ταχυδακτυλουργοί, αγγειοπλαστική κ.α.).
 
Σημαντικό στοιχείο των φετινών καινοτομιών αποτελεί ο χώρος μπροστά από τη φιγούρα του βρακά, ο οποίος έχει μετακινηθεί λίγα μέτρα πιο πίσω, ώστε η εξέδρα των παραστάσεων να μεγαλώσει για να μπορεί να φιλοξενεί τις μεγάλες παραδοσιακές παραστάσεις στις 20:00, ενώ η βραδιά θα κλείνει στο χώρο αυτό με μουσικά συγκροτήματα.
 
Το κηποθέατρο (ανατολική είσοδος) φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις καθώς και τρεις μεγάλες συναυλίες με τους κανταδόρους Γιωργαλλέτου, τον Ελλαδίτη τραγουδιστή Θάνο Πολύδωρα, την Ορχήστρα των Ηχοχρωμάτων και τη σχολή χορού Μαχαλλεκίδη, ως επίσης, το μουσικό σχήμα του Άδμητου Πιτσιλλίδη με την Χριστιάνα Παύλου και τον Πάρη Παράσχο.
 
Στο γήπεδο αντισφαίρισης θα λειτουργήσει το περίπτερο του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, φιλοξενώντας διάφορες δραστηριότητας, ενώ γαστρονομικές προτάσεις θα κάνουν τα μέλη του Ομίλου Αρχιμαγείρων και η Κυπριακή Ένωση Bartenders θα παρουσιάσει κοκτέιλ με βάση το κρασί. Εξάλλου, στο περίπτερο του Ομίλου Οινοφίλων Κύπρου, θα διεξάγεται διαγωνισμός αναγνώρισης αρωμάτων του κρασιού, ενώ ο Σύνδεσμος Οινοχόων θα παρουσιάσει, στο περίπτερο του Συνδέσμου Οινοποιών, το σωστό τρόπο σερβιρίσματος του κρασιού.
 
Στον ίδιο χώρο θα φιλοξενείται επίσης η καθιερωμένη έκθεση φωτογραφίας που γίνεται σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου, Τμήμα Λεμεσού, ενώ ο Σύνδεσμος Κυπρίων Γελοιογράφων "ΓΕΛΑ" και το Εργαστήριο Γελοιογραφίας και Σκίτσου "ΠΙΝ" θα παρουσιάσουν έκθεση γελοιογραφίας με θέμα το κρασί.
 
Για πρώτη φορά, εξάλλου, εκτός από κυπριακά εδέσματα, θα δίνεται η ευκαιρία στους επισκέπτες, να δοκιμάσουν και να συνοδεύσουν το κρασί τους με εύγευστα τυριά, ενώ το δικό τους περίπτερο θα έχουν και φέτος τα κουμανταροχώρια, τα οποία ήδη βρίσκονται στην τελική ευθεία για το Φεστιβάλ Κουμανταρίας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.
 
Υπενθυμίζεται πως θα υπάρχουν λεωφορεία από όλες τις πόλεις για να μεταφέρουν δωρεάν τους ενδιαφερόμενους, με μοναδική προϋπόθεση την προκράτηση θέσης.
 
Σύμφωνα με τον κ. Νικολαΐδη η φετινή τελετή έναρξης, το βράδυ της Παρασκευής 31 Αυγούστου, θα ξεκινήσει με ένα σύντομο μουσικοθεατρικό δρώμενο, που θα περιλαμβάνει παραδοσιακά τραγούδια και χορούς από Κύπριους καλλιτέχνες. Τα εγκαίνια της γιορτής θα τελέσει ο Υπουργός Ενέργειας, Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες
Κύπρος και Μπαχρέιν συζητούν την περαιτέρω ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων