Celestyal Cruises: Επιχείρηση κρουαζιέρα

Πρώτος σταθμός η Αθήνα και από το λιμάνι του Πειραιά τα κρουαζιερόπλοια της Celestyal Cruises ταξιδεύουν τους επιβάτες τους στα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο. Τρεις, τέσσερις ή επτά μέρες, συνδυάζουν εξορμήσεις σε τέσσερις μέχρι και έξι προορισμούς. Λάβαμε μέρος σε μια από αυτές, καταγράφοντας εικόνες, extra tips και πληροφορίες για τη ρότα του εν πλω επιχειρείν.
 
Η εταιρεία κρουαζιέρας, Celestyal Cruises, διατηρεί ως βάση των δραστηριοτήτων της την Ελλάδα, με λιμάνια επιβίβασης και αποβίβασης, κατά κύριο λόγο, στα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο. Διαχειρίζεται τέσσερα μεσαίου μεγέθους κρουαζιερόπλοια, έχοντας ως επίκεντρο της φιλοσοφίας της τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό προορισμών. Την ίδια ώρα, κάθε κρουαζιέρα της εστιάζει σε όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμού των περιοχών που επισκέπτεται, προσφέροντας αυθεντικές εμπειρίες τόσο εν πλω όσο και στην ξηρά. Αποστολή της είναι να μεταφέρει τους επιβάτες σε όλους τους διάσημους προορισμούς, καθώς και στα κρυφά στολίδια της Ανατολικής Μεσογείου, προσφέροντάς τους ξεχωριστές εμπειρίες σε κάθε περιοχή που επισκέπτονται.

Δράσεις ΕΚΕ στα λιμάνια της
Η εταιρεία υποστηρίζει τις τοπικές κοινωνίες στους προορισμούς που επισκέπτεται, ιδιαίτερα στον τομέα της εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, από το 2015 πάνω από 1.200 μαθητές σε Μήλο, Πάτμο και Ίο παρακολούθησαν ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα, μετά από πρωτοβουλία της Celestyal Cruises. Υποστηρίζει, επίσης, πολιτιστικές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας και την εξέλιξη σπουδαστών ναυτιλιακών σχολών.

Βραβεία και πιστοποιήσεις
Όλο το φάσμα της διοίκησης των κρουαζιερόπλοιων, συμπεριλαμβανομένου του τεχνικού τομέα, του ξενοδοχειακού τμήματος, του πληρώματος και των γραφείων της εταιρείας, είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 9001/14001. Έχει, επίσης, να επιδείξει μια σειρά από τιμητικές διακρίσεις, με πρόσφατες αυτές του περασμένου Φεβρουαρίου, όταν απέσπασε τέσσερα βραβεία στα Cruise Critic Cruisers’ Choice Awards, με πρώτη θέση στις κατηγορίες Αξία και Εκδρομές και δεύτερη στην Εξυπηρέτηση και την Ψυχαγωγία. Πέρσι είχε λάβει το Βραβείο Καλύτερης Εξυπηρέτησης στα UK Editors’ Picks της Cruise Critic, καθώς επίσης και βραβεία στα Cruise Critic Cruisers’ Choice Awards, για κρουαζιερόπλοια μεσαίου μεγέθους, στις κατηγορίες Αξία, Ψυχαγωγία, Επιβίβαση και Εκδρομές. Ακόμα, φέτος βραβεύθηκε στα Creative Greece Awards 2018 στην κατηγορία Best Performing Companies, ενώ πήρε και το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία Εταιρική ταυτότητα/Διαχείριση εταιρικής φήμης/ Branding στα Tourism Awards της Ελλάδας.

Ο συνδυασμός των προορισμών
Ταξιδεύοντας με τη Celestyal Cruises, οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν τριήμερες, τετραήμερες ή ακόμα και επταήμερες κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά. Τα συγκεκριμένα ταξίδια προσφέρουν ένα συνδυασμό δημοφιλών προορισμών με ανεξερεύνητα μέρη, καθώς και τη δυνατότητα να επισκεφθεί κανείς μέχρι και πέντε μέρη σε επτά ημέρες.

Την τάση των καταναλωτών για longer weekends έβαλε στόχο να καλύψει η τριήμερη κρουαζιέρα της εταιρείας, δίνοντας την ευκαιρία στον καταναλωτή να επισκεφθεί, εκτός από την Αθήνα, τέσσερα ελληνικά νησιά. Συγκεκριμένα, ένας επιβάτης ξεκινά το ταξίδι του από την Αθήνα την Παρασκευή και έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στη Μύκονο, το Κουσάντασι ή τη Σάμο, στην Πάτμο, το Ηράκλειο και τη Σαντορίνη, ενώ την Δευτέρα επιστρέφει στην Αθήνα. Στο πλαίσιο της κρουαζιέρας οι επιβάτες μπορούν να επιλέξουν εκδρομές στα νησιά και ξενάγηση σε ιστορικά μνημεία, καθώς τα αρχαιολογικά ευρήματα και τα μνημεία προσελκύουν το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού ταξιδιωτών, αποτελώντας ένα πρόσθετο πλεονέκτημα για τις κρουαζιέρες που προσφέρουν τέτοιου είδους επισκέψεις.

Ζήσαμε την εμπειρία
Την εμπειρία μιας Celestyal κρουαζιέρας είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε ομάδα από δημοσιογράφους, travel bloggers και social media influencers από την Κύπρο και κατά γενική ομολογία την απολαύσαμε! Ο συνδυασμός των προορισμών, η διάρκεια της εκεί παραμονής και οι υπηρεσίες στο πλοίο, όπως είδαμε να προσφέρονται, μας επιτρέπουν να μιλάμε για μια αξιόλογη καλοκαιρινή επιλογή απόδρασης.

Πρώτος μας σταθμός ήταν ο διασημότερος προορισμός στην Ελλάδα, η Μύκονος, στην οποία φτάσαμε αργά το απόγευμα και μείναμε μέχρι το βράδυ. Το πρωί της επόμενης μέρας μας βρήκε στο Ηράκλειο, με το λεωφορείο να μας οδηγεί για ξενάγηση στο αρχαίο ανάκτορο της Κνωσού. Ακολούθως επισκεφθήκαμε το αρχαιολογικό μουσείο, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αξιόλογα του είδους του στην Ελλάδα κι ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη. Τα εκθέματά του περιλαμβάνουν αντιπροσωπευτικά δείγματα από όλες τις περιόδους της κρητικής προϊστορίας και ιστορίας. Η μέρα μας τέλειωσε με παραδοσιακό γεύμα στην παραλία. Το επόμενο πρωί φτάσαμε στο Κουσάντασι, το οποίο συγκαταλέγεται στα θέρετρα που ξεχωρίζουν στην περιοχή του, κι από εκεί επισκεφθήκαμε την αρχαία Έφεσο, που αποτελεί μια δημοφιλή εκδρομή, καθώς δίδεται η ευκαιρία για ένα σημαντικό ραντεβού με την ιστορία, σε μια τοποθεσία που είναι εύκολα προσβάσιμη από την ακτή. Η αρχαία Έφεσος αποτελεί, σήμερα, ένα από τα μεγαλύτερα υπαίθρια αρχαιολογικά μουσεία του κόσμου. Και από την ιστορία, επιστροφή στο σήμερα. Εξόρμηση, για όσους ήθελαν, στην αγορά του Κουσάντασι για ψώνια και… παζάρια και αμέσως μετά πλώρη για Σάμο. Επίσκεψη στην ιδιαίτερη πατρίδα του Πυθαγόρα και του Αρίσταρχου, που είναι γνωστή για το γλυκό κρασί της, το οποίο εξάγεται ανά τον κόσμο, τα πήλινα και τις πεντακάθαρες παραλίες της. Δευτέρα πρωί επιστρέψαμε και μείναμε για μερικές ώρες στην Αθήνα, προτού πάρουμε το αεροπλάνο για την Κύπρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιθυμία του κοινού για μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές οδήγησε την εταιρεία να προσφέρει και επταήμερη κρουαζιέρα, δίνοντας την ευκαιρία για διανυκτέρευση στους δημοφιλείς προορισμούς της Μυκόνου και της Σαντορίνης, αλλά και για ολοήμερη παραμονή στο νησί της Μήλου.
 
Ο στόλος της εταιρείας

 

Δειτε Επισης

Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy