ΕΒΕ Πάφου: Επιθυμεί συζήτηση για επέκταση αεροδρομίου

Διαπραγματεύσεις και συζητήσεις μεταξύ του Κράτους και της εταιρείας Hermes για επέκταση του αεροδρομίου Πάφου, ζητά το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφο.
 
Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο  Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης, ανέφερε ότι το αεροδρόμιο λειτουργεί στα όρια της δυναμικότητας του αν και χαιρέτισε μια σειρά από μέτρα που έχουν ληφθεί και αμβλύνουν τα προβλήματα, πλην τα χαρακτήρισε προσωρινά και βραχυπρόθεσμα.
 
Τα μέτρα, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση αναμονής των επιβατών στον αερολιμένα Πάφου προωθούν τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και  Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου έλαβε, όπως είπε, σχετική επιστολή από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας τάξης και σε συνέχεια της αποστολής επιστολών προς τα δύο Υπουργεία από το Επιμελητήριο, με την οποία ενημερώνονται ότι ενισχύθηκαν τα κέντρα ελέγχου διαβατηρίων στον Αερολιμένα Πάφου με 12 μέλη, ότι εφαρμόζεται συγκεκριμένο ωράριο εργασίας στο οποίο παρέχεται η δυνατότητα να εργάζεται ικανοποιητικός αριθμός μελών της Αστυνομίας σε κάθε αλλαγή, ώστε να στελεχώνονται σε ώρες αιχμής όλες οι θυρίδες διαβατηριακού ελέγχου τόσο στις αφίξεις όσο και στις αναχωρήσεις και ότι έχουν εγκατασταθεί 30 διαδραστικά περίπτερα porter express kiosk. Στόχος όλων των μέτρων είναι να συμβάλουν στη μείωση του χρόνου αναμονής επιβατών.

Σημείωσε περαιτέρω ότι σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχε από τον ΓΔ του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο οποίος έτυχε ενημέρωσης από τον  υπεύθυνο του Αεροδρομίου Πάφου, παρά την αυξημένη επιβατική κίνηση έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό ο χρόνος αναμονής των επιβατών ο οποίος κυμαίνεται, όπως εκτιμάται, μέσα στα προβλεπόμενα όρια. 

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, δεν έχει, επίσης, κατά την περίοδο αυτή, με την αυξημένη ταξιδιωτική κίνηση, ληφθεί οποιοδήποτε παράπονο για προβλήματα στο αεροδρόμιο Πάφου.

Ο κ. Δημητριάδης χαιρέτησε τη λήψη αυτών των μέτρων, όμως εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτά τα μέτρα ικανοποιούν το ΕΒΕ μόνο βραχυπρόθεσμα γιατί με επανειλημμένες επισκέψεις που έχουν κάνει με συνοδεία όλων των Βουλευτών της Επαρχίας στο αεροδρόμιο Πάφου διαπίστωσαν, όπως εξήγησε, ότι το αεροδρόμιο λειτουργεί στα όρια της δυναμικότητας του.

Αυτά τα μέτρα, σημείωσε, απαμβλύνουν προσωρινά και βραχυπρόθεσμα τα προβλήματα, τα οποία παρουσιάζονται αλλά δεν είναι μέτρα τα οποία θα λύσουν το πρόβλημα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. 

Κάλεσε δε σε έναρξη διαπραγματεύσεων και συζητήσεων μεταξύ του Κράτους και της εταιρείας Hermes για επέκταση του αεροδρομίου Πάφου.

Μέσα από το διάλογο αυτό, είπε, να συμφωνηθεί η άμεση επέκταση του αεροδρομίου, των διευκολύνσεων του αεροδρομίου, ώστε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα δυναμικότητας, τα οποία υπάρχουν και είναι φανερά, κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα, επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες
Κύπρος και Μπαχρέιν συζητούν την περαιτέρω ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων
Βλέπουν αδράνεια και αθέτηση δεσμεύσεων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Περνέρα