Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Εκπαιδεύει τους πιλότους

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοινώνει την έναρξη του πρώτου και μοναδικού εγκεκριμένου προγράμματος σπουδών  Aviation Management στην Κύπρο με δυο ειδικότητες:

- Commercial Operations
- Air Operations (Δίπλωμα Επαγγελματία Πιλότου)

Η ειδικότητα στο Commercial Operations θα καλύψει το θεωρητικό υπόβαθρο και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την διαχείριση θεμάτων σε διάφορους τομείς της αεροπορικής βιομηχανίας με ευκαιρίες εργοδότησης σε αερολιμένες, αεροπορικές εταιρείες, αερομεταφορές, τουρισμό, υπηρεσίες εδάφους, πωλήσεις και ασφάλεια αερολιμένων.  Οι φοιτητές που θα ακολουθήσουν την ειδικότητα Commercial Operations μπορούν να εκπαιδευτούν για να αποκτήσουν, επιπρόσθετα από το πτυχίο, άδεια ιδιώτη πιλότου.

Η ειδικότητα Air Operations απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν, επιπρόσθετα από το πτυχίο, Άδεια Επαγγελματία Πιλότου (frozen Airline Transport Pilot License, frozen ATPL).

Η πρακτική εκπαίδευση πραγματοποιείται στο Aviator Flight Center στο Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας, που είναι το μοναδικό εγκεκριμένο – αδειούχο κέντρο από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας στην Κύπρο, για εκπαίδευση επαγγελματιών πιλότων και πληροί  τις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (European Aviation Safety Agency, EASA) και αναγνωρίζεται διεθνώς για σκοπούς άσκησης επαγγέλματος

 Tο πρόγραμμα απευθύνεται και σε επαγγελματίες του χώρου (όπως πιλότοι, αεροσυνοδοί, λειτουργοί αεροδρομίων) που επιθυμούν να αποκτήσουν πτυχίο στο Aviation Management για σκοπούς προαγωγής και ανέλιξης στο τομέα τους. 

 Το πρόγραμμα  έχει στόχο να καλύψει τις παρούσες και συνεχείς ανάγκες για κατάλληλα εκπαιδευμένους επαγγελματίες στην αεροπορική βιομηχανία. 

Για περισσότερες πληροφορίες: info@euc.ac.cy

Δειτε Επισης

City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food
Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο
«Τροχοδρομεί» σε επενδύσεις για μακρινούς προορισμούς η Aegean
H σημασία της προβολής της Κύπρου ως προορισμού που προσφέρει καλό και φρέσκο ψάρι