ΕΤΑΠ και ΠΑΣΥΞΕ προωθούν την Πάφο ως αθλητικό προορισμό

ΕΤΑΠ  και ΠΑΣΥΞΕ Πάφου καταβάλλουν  τα τελευταία χρόνια προσπάθειες για προώθηση του αθλητικού τουρισμού.  Ο Πρόεδρος του  Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ  ανέφερε πως ο αθλητικός τουρισμός μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην αύξηση του αριθμού των επισκεπτών στην Πάφο από το εξωτερικό, σημειώνοντας πως αυτός κινείται  μεταξύ Νοεμβρίου και Απριλίου λόγω και των εξαιρετικά καλών συνθηκών που επικρατούν στην Κύπρο. 

Σ’ αυτό το διάστημα συνέχισε, η Πάφος μπορεί να προσελκύσει δρομείς, κολυμβητές αλλά και ποδηλατιστές λόγω της τοπογραφίας της που έχει λόφους και κατά το πλείστον – όπως είπε- νεαρούς τουρίστες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου ανέφερε  μάλιστα πως ο αθλητικός τουρίστας παραμένει για αρκετές μέρες εξαιτίας των προπονήσεων και αυτό εξήγησε εξυπακούει πολλαπλά οφέλη για την Πάφο. 

Ερωτηθείς σε ποια διαβήματα αναμένεται να προχωρήσει ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Πάφου προς την κατεύθυνση προώθησης του αθλητικού τουρισμού στην Πάφο , ο κ. Μιχαηλίδης απάντησε  πως εφόσον υπάρχουν αυτές οι συνθήκες οι ξενοδόχοι και ο τοπικός Σύνδεσμος Ξενοδόχων Πάφου  έρχονται σε επαφή με ομάδες που ενδιαφέρονται να προπονηθούν στην Πάφο αλλά και μέσα από μια καινοτόμο προσπάθεια και με εξειδικευμένους διοργανωτές αθλητικών εκδηλώσεων διεθνούς εμβέλειας.
Επεσήμανε μάλιστα πως στην Πάφο διεξάγεται Μαραθώνιος, ποδηλασία, τρίαθλο που προσελκύουν το διεθνές ενδιαφέρον.  

Στόχος μας είπε, είναι η φιλοξενία διαφόρων επαγγελματιών  και εκπροσώπων αθλητικών συνδέσμων και ομίλων στην Πάφο, και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε, κατέληξε.

Από την πλευρά του ο  Διευθυντής της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου Νάσος Χατζηγεωργίου κάλεσε τους ξενοδόχους αλλά και ευρύτερα τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό να επενδύσουν περισσότερα στις υποδομές για τον αθλητικό τουρισμό .

Ο κ. Χατζηγεωργίου είπε ότι είναι πρωτόγνωρο το ενδιαφέρον που υπάρχει τόσο από ομάδες όσο και από μεμονωμένους αθλητές για χειμερινή προετοιμασία στην Κύπρο λόγω των πολύ καλών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί με τον ήπιο χειμώνα. 

Επιπρόσθετα ανέφερε πως το κόστος δημιουργίας και συντήρησης τέτοιων υποδομών είναι μεγάλο αλλά παρουσιάστηκε πεπεισμένος ότι όσες ξενοδοχειακές μονάδες διαθέτουν ανάλογη υποδομή δεν ζημιώνουν.

Ο Διευθυντής της ΕΤΑΠ αναφέρθηκε και στο νέο έντυπο υλικό που έχει εκδώσει πρόσφατα η ΕΤΑΠ για προώθηση των σημαντικότερων αθλητικών γεγονότων του 2019 .

Στο νέο έντυπο για το 2019 προωθούνται κατά κύριο λόγοι οι πέντε σημαντικότεροι αγώνες Τριάθλου, Ποδηλασίας, και Μαραθωνίων αλλά και μεμονωμένα αθλήματα ποδηλασία, τρέξιμο και κολύμβηση, κατέληξε.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food
Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο
«Τροχοδρομεί» σε επενδύσεις για μακρινούς προορισμούς η Aegean
H σημασία της προβολής της Κύπρου ως προορισμού που προσφέρει καλό και φρέσκο ψάρι