Suncare Travel: Ο πράκτορας της Εθνικής Ισπανίας

Προσφέροντας ταξιδιωτικές υπηρεσίες σε 170 ομάδες ανά την Ευρώπη και έχοντας στο πελατολόγιό της μεγαθήρια όπως η Εθνική Ισπανίας, η Suncare Travel θεωρείται η μακροβιότερη κυπριακή εταιρεία, η οποία εξειδικεύεται στα αθλητικά ταξίδια και τον χειμερινό τουρισμό, ανέφερε στην Επιχειρηματική Λεμεσό ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κάκος Ποταμίτης. Βέβαια, αξίζει να αναφερθεί ότι από τις συγκεκριμένες ομάδες ελάχιστες καταφθάνουν στην Κύπρο λόγω των ακατάλληλων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Η Suncare Travel ειδικεύεται στην παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων εξερχόμενων και εισερχόμενων περιηγήσεων για ομάδες. Όπως είπε ο κ. Ποταμίτης, τα είδη τουρισμού που διαχειρίζεται η εταιρεία αφορούν επισκέπτες που έρχονται στην Κύπρο από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Ιούνιο, δηλαδή τους μήνες που ο τόπος έχει ανάγκη να προσελκύσει επισκέπτες.

Σημειώνεται ότι μέσω της εταιρείας έχουν φιλοξενηθεί στην Κύπρο στο πλαίσιο αγώνων του Champion League και Europa League μεγάλες ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές ομάδες, όπως Ρεάλ Μαδρίτης, Αθλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόν,  Μίλαν, Ίντερ, Λίβερπουλ, Μπάγερν Λεβερκούζεν, Γιουβέντους, Πόρτο και Άγιαξ, ενώ η Εθνική Ισπανίας επιλέγει τις υπηρεσίες της Suncare τα τελευταία 20 χρόνια για την παραμονή της σε βαλκανικές χώρες. 

Από το 1982
Για περισσότερα από 36 χρόνια η εταιρεία αποτελεί τον ταξιδιωτικό πράκτορα αθλητικών συλλόγων και εθνικών ομάδων. Ιδρύθηκε το 1982, περίοδο κατά την οποία ο τουρισμός της Κύπρου βρισκόταν στον αναπνευστήρα. «Αποφασίσαμε να κάνουμε ένα μεγάλο άνοιγμα φέρνοντας τον Μάρτιο του 1983 τις πρώτες ναυλωμένες πτήσεις στην Κύπρο, μετά το 1974, ανοίγοντας τα αεροδρόμια της Γλασκώβης, του Νιου Καστλ και του Κάρντιφ», επεσήμανε ο κ. Ποταμίτης, εξηγώντας ότι υπήρχαν πολλές αντιδράσεις από την πλευρά των διοικούντων των Κυπριακών Αερογραμμών.

Θα έχει μειώσεις ο τουρισμός
Κρίνοντας ότι ο τουρισμός δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα και ότι ένα γραφείο δεν πρέπει να διαχειρίζεται μόνο τον καλοκαιρινό τουρισμό, δημιουργήθηκαν τομείς θεματικού τουρισμού, όπως ο τουρισμός της τρίτης ηλικίας για τη χειμερινή περίοδο, ο αθλητικός και ο συνεδριακός τουρισμός. Όσον αφορά τις προβλέψεις του τόσο για τον τουρισμό όσο και για την Suncare, ο Κάκος Ποταμίτης επεσήμανε ότι αν και από το 2007 έως το 2012 η εταιρεία επεβίωνε λόγω της οικονομικής κρίσης, εντούτοις από το 2013 μέχρι και φέτος, το γραφείο καταγράφει μία εκπληκτική απόδοση.  

«Προβλέπεται μείωση στον κυπριακό τουρισμό αλλά όχι για την εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται τους χειμερινούς μήνες», ανέφερε σχετικά, σημειώνοντας ότι η αύξηση του τουριστικού ρεύματος της Κύπρου ήταν λόγω της τύχης στην ατυχία των ανταγωνιστικών προορισμών, το εκ νέου άνοιγμα των οποίων θα έχει επιπτώσεις για τον τουρισμό του νησιού.

Ο τουρίστας πρέπει να γνωρίζει την Κύπρο
Παράλληλα, σημείωσε ότι ο τουρίστας που διαμένει σε διαμερίσματα, συμβάλει στην τοπική οικονομία (υπεραγορά, εστιατόρια, ταξί), τονίζοντας ότι οι επισκέπτες θα πρέπει να έρχονται σε επαφή με τον τόπο και τους κατοίκους.  

Η συνεργασία της Suncare με το ΕΒΕ Λεμεσού αφορά θέματα συνεδριακού τουρισμού, με τον κ. Ποταμίτη να αναφέρεται στην εξυπηρετική ανταπόκριση που βρίσκει από το Επιμελητήριο. «Μακάρι να είχαμε την ίδια αντιμετώπιση από τον ΚΟΤ, το κατεστημένο του οποίου δεν μας επιτρέπει να ανοίξουμε τα φτερά μας περισσότερο», εξήγησε σχετικά, τονίζοντας ότι χρειάζονται νέα μυαλά, με καινούργιες ιδέες, που να είναι σε θέση να αναλάβουν σημαντικά θέματα όπως η εκπροσώπηση της Κύπρου σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.

Δειτε Επισης

Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα