Οι τιμές νερού, καφέ και μπύρας στα beach bars

Στη δημοσιότητα δόθηκε ο καθιερωμένος ετήσιος κατάλογος του ΚΟΤ με τις τιμές χρέωσης για συγκεκριμένα είδη ευρείας κατανάλωσης, σε 151  υποστατικά, ανά την Κύπρο, κυρίως σε παραθαλάσσιες περιοχές. 

Οι επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στον κατάλογο είναι καταταγμένες και ελέγχονται από τον ΚΟΤ, ενώ οι τιμές που αναφέρονται περιλαμβάνονται στους εγκεκριμένους από τον Οργανισμό τιμοκαταλόγους. 
 
Βάσει του καταλόγου οι τιμές για τον καφέ (φραπέ) ξεκινούν από €2 με €2,5 και καταλήγουν μέχρι και τα €6,5 ευρώ, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις παραλιακών καταλυμάτων, κυρίως της Λεμεσού. Σε γενικές γραμμές, ο μέσος όρος τιμής του καφέ κυμαίνεται στα €3 με €3,5 ευρώ. 
 
Την ίδια ώρα, η τιμή πώλησης του νερού 500 ml αρχίζει από € 0,5 και αγγίζει μέχρι και τα €3 ή και €4 σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Σε γενικές γραμμές, το εγχώριο νερό στα παραλιακά καταλύματα πωλείται κατά μέσο όρο στην τιμή του €1. 
 
Στον αντίποδα, ένα τενεκεδάκι μπύρα πωλείται από €2 μέχρι και €5,5, ενώ σε συγκεκριμένο υποστατικό της Λεμεσού διατίθεται προς €8. 
 
Εξάλλου, αναλόγως του υποστατικού, η τιμή πώλησης ενός burger με πατάτες διαφέρει. Το φθηνότερο που εντοπίσαμε στον κατάλογο πωλείται προς €4,95 και το ακριβότερο προς €13,5. 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΕΔΩ
 
Με βάση τις πρόνοιες της σχετικής  περί Κέντρων Αναψυχής Νομοθεσίας, οι τιμοκατάλογοι αυτοί θα πρέπει να είναι αναρτημένοι σε περίοπτο μέρος εντός και εκτός του κέντρου, για ενημέρωση του κοινού, ενώ για κάθε υπηρεσία που παρέχεται πρέπει να εκδίδεται αναλυτικός λογαριασμός (απόδειξη).
 
Διαβάστε εδώ: Άγγελος Λοΐζου: Ορθώς καταργείται τώρα ο ΚΟΤ, αλλά…
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΟΤ, προτρέπονται οι καταναλωτές όπως  αξιοποιούν το συγκριτικό κατάλογο (παρατηρητήριο) τιμών του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και  εφαρμόζουν ορθή καταναλωτική συμπεριφορά.
 
Το κοινό μπορεί να βρει λεπτομέρειες για τις τιμές των βασικών ειδών ευρείας κατανάλωσης σε τουριστικά/παραλιακά κέντρα αναψυχής, όπως επίσης και τον «Oδηγό Διακοπών», με χρήσιμες πληροφορίες για τα  δικαιώματα  και  υποχρεώσεις του καταναλωτή κατά τις συναλλαγές του με τουριστικές επιχειρήσεις, στην ιστοσελίδα του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού www.visitcyprus.biz (Ανακοινωθέντα) και www.visitcyprus.com (Ανακαλύψτε την Κύπρο/Τρόφιμα και Ποτά/Εστιατόριο και Διασκέδαση).
 
Επιπρόσθετα ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού ανακοινώνει τη λειτουργία της γραμμής παραπόνων για εξυπηρέτηση του κοινού, η οποία λειτουργεί τις καθημερινές και τα  Σαββατοκύριακα μέχρι και τις 10.00 το βράδυ στο 22 691111. Για πρόσθετες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν  με τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού στο 22 691100.
 
Διαβάστε εδώ: Millenials: Τι ζητούν από τους εργοδότες

Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food