Β. Αναστασιάδου: Χρειάζεται βελτίωση της αεροπορική σύνδεσης

Στόχος μας είναι να καταστεί η Κύπρος ένας σύγχρονος κόμβος αεροπλοΐας ανέφερε σήμερα η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Βασιλική Αναστασιάδου, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη προθυμία του Υπουργείου να συμβάλει ώστε η Κύπρος να πάει ακόμα πιο μπροστά.

 
Σε δηλώσεις στο πλαίσιο του ολοήμερου Κυπριακού Συμποσίου Αεροπλοΐας «Cyprus Aviation Symposium 2018” που πραγματοποιείται στη Λάρνακα, η Υπουργός εξέφρασε ικανοποίηση για την παρουσία της στο Συμπόσιο και πρόσθεσε πως «στόχος όλων είναι να καταστεί η Κύπρος ένας σύγχρονος κόμβος αεροπλοΐας. Στο Συμπόσιο συμμετέχουν συντελεστές από διάφορα μέρη της γης και από την Κύπρο προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες» στο συγκεκριμένο θέμα.
 
Ανυπομονώ, συνέχισε η κα. Αναστασιάδου «να ακούσω τα συμπεράσματα αυτού του Συμποσίου για να δούμε και εμείς ως Υπουργείο, πως μπορούμε να συμβάλουμε σ’ αυτή τη προσπάθεια που θα φέρει τη Κύπρο ακόμα πιο μπροστά».
 
Σε ερώτηση κατά πόσον υπάρχουν βήματα που μπορεί να γίνουν για το συγκεκριμένο θέμα, απάντησε πως «έχουν γίνει πολλά στο θέμα της αεροπλοΐας αλλά υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης».
 
Ο Χρήστος Μιχαηλίδης Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) συνεχάρη «τους διοργανωτές για την πάρα πολύ καλή πρωτοβουλία στη διοργάνωση του συγκεκριμένου Συμποσίου γιατί» όπως εξήγησε «η Κύπρος ως νησί χρειάζεται πρώτιστα να βελτιώσει και να αναπτύξει τις αεροπορικές της συνδέσεις».
 
Πρόσθεσε πως «σήμερα μας δίνεται η ευκαιρία να αναβαθμίσουμε τη χώρα μας να τη κάνουμε αεροπορικό κόμβο και μπορούμε να δημιουργήσουμε τέτοιες ενέργειες και πλεονεκτήματα, ευρύτερα για την οικονομία».  
 
Ο Σταύρος Σταύρου Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας (ΕΒΕΛ) ανέφερε ότι «είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που φιλοξενούμε το πρώτο Συμπόσιο αεροπλοΐας που γίνεται στην Κύπρο, ειδικά μάλιστα που αυτό διεξάγεται στη Λάρνακα που είναι και η πόλη της αεροπλοΐας για τη χώρα μας. Ακούγοντας τη λέξη αεροπλοΐα όλοι θεωρούν πως είναι απλώς προσγείωση και απογείωση αεροσκαφών» είπε και σημείωσε πως «αυτό που μας ξεφεύγει είναι όλο αυτό το σύστημα γύρω από το θέμα αεροπλοΐα, που είναι ακριβώς αυτές οι υπηρεσίες που δίνουν τεράστιες ευκαιρίες για επενδύσεις στην Κύπρο».
 
Ανέφερε ακόμα ότι «το Συμπόσιο που διεξάγεται σήμερα θα αναπτύξει και θα δώσει στους οποιουσδήποτε επενδυτές ένα άλλο φακό με τον οποίο να δουν το θέμα αεροπλοΐας που πιστεύω ότι η Κύπρος και ειδικά η Λάρνακα μπορεί να κάνουν πολλά βήματα μπροστά. Εμείς ως Επιμελητήριο είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τους οποιουσδήποτε επενδυτές σε κάθε βοήθεια που μπορεί να χρειαστούν».
 
Εξάλλου ο Αντώνης Θεοδωρίδης Διευθύνων Σύμβουλος της Q4 Aviation ανέφερε ότι «το συμπόσιο διεξάγεται με στόχο να αναδείξει την Κύπρο ως κομβικό σημείο για την αεροπλοΐα. Πιστεύουμε ότι η Κύπρος έχει τα εχέγγυα, την υποστήριξη, τις υποδομές και την τεχνογνωσία για να στηρίξει ένα τέτοιο δύσκολο αλλά πολύ σημαντικό για τον τόπο εγχείρημα, το οποίο αφορά μεταξύ άλλων την προσφορά υπηρεσιών σε ξένες αεροπορικές εταιρείες και την εγγραφή αεροσκαφών και εταιρειών».
 
Πρόσθεσε ότι "η Κύπρος βρίσκεται σε κομβικό σημείο και μπορεί να προσφέρει όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες όχι μόνο στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα" σημείωσε εκτός από τον ιδιωτικό τομέα "υπάρχουν και οι κυβερνητικές υπηρεσίες οι οποίες δείχνουν να θέλουν να βοηθήσουν στην προσπάθεια που καταβάλλεται».
 
Όπως ανέφερε ο Θεοδωρίδης «το Συμπόσιο διοργανώνουν οι κυπριακές εταιρείες Q4 Aviation, η C.A. Aviation Management Services και η Βρετανική εταιρεία AeroPodium Ltd. Το Συμπόσιο διεξάγεται για πρώτη φορά στην Κύπρο και η Λάρνακα επιλέγηκε επειδή υπάρχει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του νησιού και έχουν τα γραφεία τους αεροπορικές εταιρείες και εταιρείες διαχείρισης (handling companies)».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως «λάβαμε διαβεβαιώσεις από την Υπουργό Μεταφορών ότι θα μας βοηθήσει στην προσπάθεια που καταβάλλουμε ώστε το Συμπόσιο να καταστεί θεσμός, επειδή ακριβώς και η ίδια προβλέπει την ανάπτυξη που μπορεί να έχει η αεροπλοΐα στην Κύπρο».
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Tree Hotel: Τι θα περιλαμβάνει το ξενοδοχείο στις Πλάτρες-Οι περιβαλλοντικοί όροι
Στο City of Dreams Mediterranean ο μεγαλύτερος πολυτελής γάμος που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο
Συστάσεις EASA στις αεροπορικές εταιρείες-Nα είναι προσεκτικές στον εναέριο χώρο του Ιράν και του Ισραήλ
Smoothie Factory: Επεκτείνεται στη Λάρνακα με opening στο Mercure City Hotel
Η συμβολή της Wizz Air στην επιβατική κίνηση της Κύπρου και η εδραίωσή της στην αγορά
Εκτροπές και ακυρώσεις πτήσεων... Διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία της Κύπρου οι επιβάτες
Kawacom's: Γιορτάζει 10 χρόνια επιτυχίας με 22 καταστήματα παγκύπρια και επανασυστήνεται με νέα εικόνα
#LikeALocalCy: Η νέα καμπάνια του Υφυπουργείου Τουρισμού
Η Wizz Air στοχεύει να φτάσει σε 10% πράσινες πτήσεις έως το 2030
Κώστας Κουμής: Ο βασικός στόχος της κυβέρνησης για τον τουρισμό-Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας