Αυτό το καλοκαίρι, ένας παράδεισος σε περιμένει! Φύγαμε για Όλυμπιακή Ριβιέρα!

Όταν ο Θεός έφτιαχνε την Ολυμπιακή Ριβιέρα, έσμιξε το πράσινο και το γαλάζιο, το βουνό και την θάλασσα και δημιούργησε ένα μικρό επίγειο παράδεισο.
 
Μάθε όλα τα νέα των celebrities με ένα κλικ στο Celebrity News 
 
Αυτόν τον παράδεισο είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες με την Louis Travel και τα φτερά της Cobalt. Η Ολυμπιακή Ριβιέρα  αποτελεί σήμερα έναν κοσμοπολίτικο τουριστικό προορισμό που κατακλύζεται κάθε καλοκαίρι από χιλιάδες επισκέπτες  και όχι άδικα.
 
 
Το ταξίδι ξεκινά  αμέσως μετά την προσγείωση στην Θεσσαλονίκη, την οποία αφήνεις πίσω σου για να βρεθείς 45 λεπτά αργότερα στην περιοχή της Ολυμπιακής  Ριβίερας.

Σε αυτό το ταξίδι μπορείς  εύκολα να πιστέψεις πως βρίσκεσαι σε κάποιο νησί ή ακόμη και σε κάποιο εξωτικό προορισμό. Οι γαλάζιες και πράσινες νότες μπλέκονται μεταξύ τους δημιουργώντας μια μικρή παραδεισένια όαση!
 
 
Έχεις θάλασσα αλλά έχεις και βουνό!  

Αν αγαπάς την θάλασσα αλλά και το βουνό, τότε να ξέρεις πως στην Ολυμπιακή Ριβιέρα μπορείς να απολαύσεις και τα δύο, καθώς το βουνό συναντά την θάλασσα! Σε μικρή απόσταση από την ακτή, βρίσκεται η κατοικία των θεών της μυθολογίας, ο Όλυμπος.
 
 
 
Οι παραλίες της Ολυμπιακής Ριβιέρας, βραβευμένες με γαλάζιες σημαίες, σε προσκαλούν να κολυμπήσεις στα τουρκουάζ κρυστάλλινα νερά τους, αμέσως μόλις το πόδι σου πατήσει στην χρυσή τους άμμο. Ενώ ο Όλυμπος και οι βουνοπλαγιές συνθέτουν γύρω σου ένα μαγευτικό τοπίο!
 
Το θέαμα κατά το ηλιοβασίλεμα είναι πραγματικά μαγευτικό! 
 

Μπορείς δηλαδή από την ζέστη των παραλιών να βρεθείς μέσα σε μόλις 20 λεπτά, σε ένα σχετικά υψηλό υψόμετρο στον Όλυμπο, σε μια φυσική όαση ομορφιάς, να αναπνεύσεις το καθαρό αέρα και να απολαύσεις  την δροσιά των βουνών.
 
Μπορώ να σου εγγυηθώ ότι η διαδρομή αξίζει κάθε δευτερόλεπτο. Ο Όλυμπος διαθέτει πλούσια χλωρίδα και πανίδα και η διαδρομή είναι μαγευτική.
 
 
Αμέτρητες επιλογές για διακοπές που θα σου μείνουν αξέχαστες!

Η εβδομήντα χιλιομέτρων ακτογραμμή της Ολυμπιακής Ριβιέρας διαθέτει μοντέρνα ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαράκια  και ατελείωτες επιλογές για νυχτερινή διασκέδαση, σε ρυθμούς μοντέρνους ή πιο λαϊκούς. Υπάρχει κάτι για όλους και η διασκέδαση κρατάει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι πιο τολμηροί που αναζητούν μια δόση περιπέτειας μπορούν να απολαύσουν μια μοναδική πτητική εμπειρία με αλεξίπτωτα πλαγιάς, να κάνουν ορειβασία ή αναρρίχηση στον Όλυμπο.
 
 
Από την άλλη, όσοι επιθυμούν να εξερευνήσουν, μπορούν  να επισκεφθούν κάποιο από τα πολλά καταφύγια του Ολύμπου όπως το «Καταφύγιο Σταυρός» και να απολαύσουν τον καφέ τους σε συνδυασμό με την απρόσκοπτη θέα της περιοχής και της θάλασσας μέχρι και τις ακτές της Χαλκιδικής!
 

Μια επιλογή από έντεκα συνολικά παραδοσιακούς οικισμούς απλώνεται επίσης μπροστά σου. Μπορείς  να περιπλανηθείς σε μικρά χωριουδάκια όπως το αγαπημένο Λιτόχωρο Πιερίας, να περπατήσεις στα πετρόχτιστα δρομάκια του και να εξερευνήσεις το φαράγγι του Ενιπέα που θα σε οδηγήσει στους εξωτικούς καταρράκτες,  γνωστούς ως «το μπάνιο του Δία».

 
Ο επίσης παραδοσιακός οικισμός του Παλιού Αγίου Παντελεήμονα έχει και εκείνος την χάρη του. Τα πλακόστρωτα δρομάκια του, οι παραδοσιακές ταβερνούλες και τα μαγαζάκια με ελληνικά προϊόντα σου θυμίζουν ότι βρίσκεσαι στην Ελλάδα και έχουν την γοητεία τους.
 
 
Ο Πλαταμώνας είναι ίσως η πιο ιδανική τοποθεσία για την διαμονή σου στην Ολυμπιακή Ριβιέρα. Βρίσκεσαι στην καρδιά όλων.
 
Φυσικά εκεί, το  κάστρο του Πλαταμώνα, τραγουδισμένο κιόλας από τον Δημήτρη Μητροπάνο, σε περιμένει αγέρωχο και εντυπωσιακό να το επισκεφθείς.
 
 
Από τον Ιούνιο μέχρι και τον Αύγουστο, στο μεγάλο θέατρο του Δίον, ζωντανεύει το Φεστιβάλ Ολύμπου που πραγματοποιείτε εδώ και 46 χρόνια. Μπορείτε να παρακολουθήσετε από κοντά κάποιο κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός της Πιερίας, με πανελλήνια εμβέλεια και διεθνή προβολή. Συναυλίες, παραστάσεις και όχι μόνο,  ζωντανεύουν κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του Όλυμπου.
 
Αξίζει βέβαια να αναφέρει κανείς πως ενώ βρίσκεσαι στην Ολυμπιακή Ριβιέρα, μπορείς πολύ εύκολα και μέσα σε 2,5 ώρες να βρεθείς στα εντυπωσιακά μετέωρα, ενώ σε 45 λεπτά μπορείς να φτάσεις στην Λάρισσα!

Οι επιλογές είναι πραγματικά αμέτρητες!

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει πάντως να ετοιμάσεις  για αυτό το ταξίδι, είναι η φωτογραφική σου. Θα επιστρέψεις με μια βαλίτσα από μοναδικές εμπειρίες και φυσικά φωτογραφίες, αφού κάθε γωνιά μοιάζει με πίνακα!
 
 
Μάθε περισσότερες πληροφορίες και κλείσε τώρα το πακέτο των διακοπών σου για την Ολυμπιακή Ριβιέρα, επικοινωνώντας με ένα από τα γραφεία της Louis Travel. H εμπειρία θα σου μείνει πραγματικά αξέχαστη!

 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια