Η DP World Limassol προωθεί τον τουρισμό κρουαζιέρας

Με στόχο την προώθηση της Κύπρου ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού και την ενίσχυση του τουρισμού κρουαζιέρας, η DP World Limassol υποδέχεται ηγετικά στελέχη του κλάδου από διάφορες χώρες του εξωτερικού για μία τριήμερη ενημερωτική επίσκεψη. 

Συγκεκριμένα, στην  επίσκεψη, που θα διεξαχθεί από τις 25 μέχρι τις 27 Απριλίου, θα συμμετάσχουν 10 μεγάλες εταιρείες-διοργανωτές κρουαζιέρων, που έχουν ως βάση την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για μία πρωτοβουλία που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον ΚΟΤ, το Δήμο Λεμεσού και το λιμάνι της Χάιφα. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν αξιοθέατα και παγκοσμίου εμβέλειας μνημεία όπως το Αρχαίο Θέατρο Κουρίου στη Λεμεσό, τους Τάφους των Βασιλέων στην Πάφο και τα Ενετικά Τείχη στη Λευκωσία. Παράλληλα, οι φιλοξενούμενοι θα περιηγηθούν σε γραφικά χωριά της Κύπρου ενώ θα απολαύσουν τοπικές γεύσεις σε παραδοσιακές ταβέρνες για και να έρθουν σε επαφή με την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας. Επιπρόσθετα, η DP World Limassol θα ξεναγήσει τα στελέχη στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του νέου Επιβατικού Τερματικού, ενώ θα έχουν συναντήσεις με αρμόδιους φορείς του τουρισμού.  

Σε δηλώσεις του, ο Γενικός Διευθυντής της DP World Limassol, Charles Meaby ανέφερε πως στόχος της DP World Limassol είναι να καταστήσει το λιμάνι Λεμεσού, λιμένα βάσης και ελκυστική επιλογή για τον τομέα της κρουαζιέρας στη Μεσόγειο θάλασσα. Μιλώντας για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης ο κ. Meaby σημείωσε πως «σκοπός μας είναι να παρέχουμε στους φιλοξενούμενους μας μία αυθεντική φιλοξενία, ένα ταξίδι μέσα στην ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου, προσφέροντάς τους μια πανδαισία τοπικών αρωμάτων και γεύσεων και δίνοντας παράλληλα, την ευκαιρία στους εγχώριους συνεργάτες μας να γνωρίσουν  σημαντικά στελέχη του κλάδου, να συζητήσουν μαζί τους και να ανταλλάξουν απόψεις». 

Στη συνέχεια ο κ. Meaby ανέδειξε τα οφέλη που προκύπτουν από την ανάπτυξη του κλάδου της κρουαζιέρας σημειώνοντας πως «Οι δραστηριότητες της DP World Limassol στο λιμάνι Λεμεσού επιδιώκουν να καταστήσουν το τερματικό πυλώνα ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας, ενισχύοντας τις προοπτικές στον τομέα του τουρισμού και των κρουαζιέρων και διασφαλίζοντας σημαντικά οφέλη για την εγχώρια αγορά, όπως τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών τόσο για την τοπική κοινωνία όσο και για την ευρύτερη επιχειρηματική κοινότητα». 

Δειτε Επισης

City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food
Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο
«Τροχοδρομεί» σε επενδύσεις για μακρινούς προορισμούς η Aegean
H σημασία της προβολής της Κύπρου ως προορισμού που προσφέρει καλό και φρέσκο ψάρι