Γεύση από Κύπρο σε εταιρείες κολοσσούς στην κρουαζιέρα

Πραγματική εμπειρία από Κύπρο μέσα από την ιστορία και τον πολιτισμό της, τα τοπικά αρώματα και γεύσεις, όλα τα πράγματα που μπορούν οι τουρίστες να θαυμάσουν και να κάνουν στο νησί μας θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν στελέχη από παγκόσμιες εταιρείες κολοσσούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κρουαζιέρας και οι οποίοι έρχονται στην Κύπρο στις 24-27 Απριλίου, προσκεκλημένοι της DP World Limassol, προκειμένου να συμμετάσχουν στο Cruise Executive Summit.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η προώθηση του τουρισμού κρουαζιέρας, ενισχύοντας την προοπτική να καταστήσουμε τη χώρα ως λιμένα Βάσης (Home port) για τις κρουαζιέρες.
  
Τα στελέχη των εταιρειών που καταφθάνουν στην Κύπρο θα διαμένουν στη Λεμεσό όπου την Τετάρτη 25 Απριλίου θα έχουν συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης Νίκο Νικολαΐδη και εκπροσώπους του Κυπριακού Οργανισμού τουρισμού. Στη συνέχεια θα επισκεφθούν το παλιό λιμάνι της Λεμεσού, τη Μαρίνα, το μεσαιωνικό κάστρο της Πόλης και τη Λαϊκή Γειτονιά, ενώ θα συναντηθούν με στελέχη της DP World Limassol οι οποίοι θα τους ξεναγήσουν στους χώρους του νέου τερματικού σταθμού επιβατών για κρουαζιερόπλοια.
 
Το απόγευμα της Τετάρτης τα στελέχη θα ξεναγηθούν στην πόλη και επαρχία της Πάφου και συγκεκριμένα στην Πέτρα του Ρωμιού, ξενάγηση στο αρχαιολογικό πάρκο της Πάφου, στο λιμανάκι της πόλης καθώς επίσης και στην εκκλησία της Παναγίας της Χρυσοπολίτισσας και στους Τάφους των Βασιλέων.
 
Την Πέμπτη οι φιλοξενούμενοι της DP World Limassol θα αναχωρήσουν για το χωριό Ανόγυρα όπου θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το μουσείο Pastelli-Carob και στη συνέχεια από πρώτο χέρι θα παρακολουθήσουν την παραγωγή χαλλουμιού και αναρής, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και επίσκεψη στο το πάρκο ελαιώνων Oleastro.
 
Από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να απουσιάσει το παραδοσιακό χωριό Όμοδος όπου η ομάδα στελεχών θα ξεναγηθεί στο παλιό οινοποιείο, στο μοναστήρι του Τίμιου Σταυρού, ενώ θα έχει την ευχέρεια να πάρει γεύσεις και αρώματα από παραδοσιακά εδέσματα της περιοχής.
 
Επόμενος σταθμός τα χωριά Λάνια και Αγρός όπου θα παρακολουθήσουν την παρασκευή παραδοσιακών γλυκών και ροδοστάγματος.

Η τελευταία μέρα διαμονής τους στην Κύπρο θα τους βρει στην πρωτεύουσα για επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο, στην παλιά εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας. Στη συνέχεια προτού αναχωρήσουν από την Κύπρο θα επισκεφθούν την πόλη του Ζήνωνα και το παραλιακό μέτωπο των φοινικούδων.

Δειτε Επισης

Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες
Κύπρος και Μπαχρέιν συζητούν την περαιτέρω ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων