TUS: Εγκαινιάστηκε η σύνδεση Λάρνακας-Ιωαννίνων

Την πρώτη τακτική πτήση από προορισμό του εξωτερικού υποδέχτηκε σήμερα το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων. Η αεροπορική εταιρεία ΤUS συνδέει, πλέον, τα Ιωάννινα με τη Λάρνακα, με δύο πτήσεις κάθε εβδομάδα, φέροντας έτσι ακόμα πιο κοντά στην Ήπειρο την Κύπρο.
 
Oι περισσότεροι επιβάτες της πτήσης ήταν μέλη της αεροπορικής εταιρίας TUS και επίσημοι προσκεκλημένοι της από τη Μεγαλόνησο, οι οποίοι «εγκαινίασαν» την αεροπορική σύνδεση της Λάρνακας με τα Ιωάννινα.
Η υποδοχή που επεφύλαξαν η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών στους πρώτους επισκέπτες από την Κύπρο ήταν εντυπωσιακή, με τον πρόεδρο της TUS, Μάικλ Γουάινσταϊν, να δηλώνει εξαιρετικά χαρούμενος που βρίσκεται στα Γιάννενα, προκείμενου να εγκαινιάσει τη σύνδεση της πόλης με τη Λάρνακα με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις οι οποίες, όπως αποκάλυψε, από τον Ιούνιο θα γίνουν τέσσερις.
 
«Από την πρώτη στιγμή που οι φορείς της περιοχής με επισκέφτηκαν τον περασμένο Οκτώβριο, συζητώντας την πιθανότητα αεροπορικής σύνδεσης της Κύπρου με τα Γιάννενα, κατάλαβα ότι είναι άνθρωποι με μεγάλο ενδιαφέρον για τον τόπο τους. Έτσι, εκτός από την Κύπρο βλέπουμε με μεγάλη αισιοδοξία και το Ισραήλ, με στόχο τον καλοκαίρι να ξεκινήσουμε πτήσεις από Τελ Αβίβ στα Γιάννενα» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γουάινσταϊν.
 
Ο πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα, Κυριάκος Κενεβέζος, ανέφερε ότι η κυπριακή κυβέρνηση στηρίζει οποιαδήποτε δραστηριότητα δημιουργεί συνθήκες εμπέδωσης καλύτερης συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. «Σήμερα, τα Γιάννενα ενώνονται επί της ουσίας με τη Λάρνακα και ελπίζω αυτή η πρωτοβουλία να έχει συνέχεια για την ανάπτυξη και των δύο περιοχών» τόνισε, μεταξύ άλλων.
 
Ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, Άγγελος Λοΐζου, σημείωσε ότι η περιοχή των Ιωαννίνων ειδικότερα, αλλά και η Ήπειρος γενικότερα, είναι πολύ αγαπητές στην Κύπρο, προσθέτοντας ότι η αεροπορική σύνδεση της Κύπρου με την περιοχή μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει, όχι μόνο στον τουρισμό, αλλά και σε άλλους οικονομικούς τομείς.
 
Ο δήμαρχος της Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος, αφού συνεχάρη όλους όσοι εργάστηκαν για την καθιέρωση της αεροπορικής σύνδεσης των Ιωαννίνων με τη Λάρνακα, επισήμανε πως μέσω αυτής ανοίγονται πολλές προοπτικές συνεργασίας και συμπλήρωσε ότι έχει ήδη καταθέσει τις προτάσεις του για την ανάληψη κοινών δράσεων προβολής της πτήσης σε Ελλάδα και Κύπρο.
 
Ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ευχαρίστησε τον υπεύθυνο της TUS για το σημερινό πρώτο δρομολόγιο προς την Ήπειρο. «Έγινε μία τεράστια προσπάθεια, γι’ αυτό και θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Ιωαννιτών, τους άλλους αυτοδιοικητικούς παράγοντες και τους εκπροσώπους της Ένωσης, Ξενοδόχων. Ξεκινά μία άλλη μέρα για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, το αεροδρόμιο της Ηπείρου, που έχει και γεωπολιτική σημασία για τη χώρα μας. Σήμερα γίνεται η αρχή, αλλά ο αγώνας θα συνεχιστεί ώστε να υπάρξει αεροπορική σύνδεση και με το Τελ Αβίβ» υπογράμμισε.
 
Στην πτήση επέβαινε και ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος, για συμβολικούς λόγους, την επέλεξε για να επιστρέψει στα Ιωάννινα από το Ισραήλ, όπου είχε μεταβεί σε επίσημη αποστολή του δήμου. «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εκπροσώπους του τουρισμού, ιδιαίτερα, όμως, τον πρέσβη της Κύπρου και τον κ. Γουάινσταϊν που πίστεψαν στις προοπτικές που έχει το τόπος μας και είναι σήμερα εδώ. Η σημερινή ημέρα είναι μόνο η αρχή των αποτελεσμάτων που φέρνει για την περιοχή μας η φιλοσοφία με την οποία πορευόμαστε όλο αυτό το διάστημα και δεν είναι άλλη από τη συνεργασία. Είμαι σίγουρος ότι η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη» τόνισε ο κ. Μπέγκας.
 
ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024