Ήλιος, θάλασσα και φιλοξενία κέρδισαν τους περιηγητές

InBusinessNews  14/11/2017 13:12
Ήλιος, θάλασσα και φιλοξενία κέρδισαν τους περιηγητές

Ήλιος, θάλασσα και φιλοξενία κέρδισαν τους περιηγητές

InBusinessNews  14/11/2017 13:12
Πρώτη επιλογή αποτέλεσε η Κύπρος για το 83,7% των περιηγητών που επισκέφθηκαν την Κύπρο κατά την περίοδο Ιουλίου-Οκτωβρίου 2017, σύμφωνα με έρευνα του ΚΟΤ με τίτλο «Έρευνα Αναχωρήσεων-Περιηγητών-Καλοκαιρι 2017» . Αξιοσημείωτο αποτελεί το γεγονός ότι 9 στους 10 περιηγητές δήλωσαν προτίθενται να επισκεφθούν και πάλι την Κύπρο στα επόμενα 3 με 4 χρόνια.

RELATED ARTICLES


Την ίδια ώρα, το 94,5% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι κατά την επίσκεψη του στην Κύπρο διέμενε αποκλειστικά στις ελεύθερες περιοχές ενώ το 3,5% διέμενε αποκλειστικά τα κατεχόμενα.

Όσον αφορά στον τύπο καταλύματος διαμονής, η έρευνα επιβεβαιώνει τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας ότι 7 στους 10 περιηγητές διαμένουν σε αδειούχα ξενοδοχεία και άλλα οργανωμένα διαμερίσματα. Το μερίδιο των περιηγητών που διέμενε σε ενοικιαζόμενες επαύλεις ή διαμερίσματα ανήλθε σε 14,6%, ενώ ένα μερίδιο 3,7% να δηλώνει διαμονή σε AirBnB καταλύματα.

Από τους περιηγητές που διέμεναν σε ξενοδοχεία και άλλα οργανωμένα διαμερίσματα μερίδιο 25% επέλεξε διαμονή All Inclusive, ενώ οι επικαλούμενοι λόγοι που ώθησαν τους περιηγητές να επιλέξουν την Κύπρο για τις διακοπές τους εστιάζονται κυρίως στον ήλιο και θάλασσα, την ηρεμία και ελκυστικότητα του περιβάλλοντος, την φιλοξενία των κατοίκων και των προσφερόμενων υπηρεσιών, ενώ σημαντικό είναι και το μερίδιο που δήλωσε ότι επέλεξε την Κύπρο επειδή την έχει επισκεφθεί ξανά στο παρελθόν (27%).
Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας