Αλλάζει χέρια η Orion Airways (Updated)

InBusinessNews  12/10/2017 15:49
Αλλάζει χέρια η Orion Airways (Updated)

Αλλάζει χέρια η Orion Airways (Updated)

InBusinessNews  12/10/2017 15:49
Σε συμφωνία κατέληξε η Nearchi μετά από 4 μήνες διαπραγμάτευσης και δέουσας επιμέλειας για την απόκτηση του 100% της Fly Orion Airways Ltd.

RELATED ARTICLES

H Orion είναι η τελευταία κυπριακή αεροπορική εταιρεία που επιχειρεί να εξασφαλίσει όλες τις απαιτούμενες άδειες λειτουργίας, και εκτιμήσεις ήθελαν την έναρξη λειτουργίας πτήσεων εντός του 2017, ωστόσο η διαδικασία καθυστέρησε.

Η  Nearchi έρχεται στην εταιρεία με δέσμευση να δαπανήσει τουλάχιστον € 30 εκατ. τους επόμενους 30 μήνες.

Διαβάστε ακόμα: Στο δυναμικό της ΕΥ η Μαρία Σεργίου

Η Nearchi σε ανακοίνωση της δεσμεύεται όπως συνεχίσει τη σκληρή δουλειά που έχει επιτελέσει μέχρι σήμερα η ομάδα της Orion και έχει σαν στρατηγική της την περαιτέρω διαφοροποίηση στην αγορά της Κύπρου.

Η Orion Airways είναι μια μοντέρνα αεροπορική εταιρία μοντέλου κόστους αξίας που θα πραγματοποιεί ναυλωμένες πτήσεις και δρομολόγια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με στόχο την αξιοποίηση της αυξανόμενης δημοτικότητας της Κύπρου ως ευρωπαϊκού τουριστικού προορισμού.

Η επένδυση της Nearchi θα αντιπροσωπεύει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Η εξαγορά ολοκληρώθηκε με την υποστήριξη των υφιστάμενων ιδιοκτητών που υποστήριξαν την Orion. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Nearchi, στόχο είναι όπως πραγματοποιηθούν οι πρώτες πτήσεις κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2018.

Ο ιδρυτής της Nearchi Investment PLC και της μητρικής εταιρείας, Tintra Group, en;ow αναδυόμενoυ χρηματοοικονομικού οίκου με έδρα το Ντουμπάι, Richard Shearer ανέφερε πως «Η ανάπτυξη του κεφαλαίου για την απόκτηση του Orion και για τη χρηματοδότηση των μελλοντικών ενεργειών θα υποβοηθήσει την Nearchi να παραμείνει πιστή στην αποστολή της ώστε να καταστεί κορυφαία ενεργή εταιρία ιδιωτικών κεφαλαίων επικεντρωμένη στην ευημερία της Κύπρου. Η προσθήκη της Orion στο χαρτοφυλάκιό μας είναι σύμφωνη με την επενδυτική στρατηγική μας και το 2018 θα δούμε τη συνεχή επένδυση μας στους τομείς Τουρισμού, Φιλοξενίας, Ανανεώσιμων Πηγών και Ακινήτων. Το εταιρικό μας DNA είναι ένα από τα οποία παρέχει κεφάλαια ανάπτυξης σε καλές επιχειρήσεις που πιστεύουμε ότι μπορούμε να φέρουμε αξία σε σχέση με τα δίκτυα, τη δύναμη διαχείρισης και το κεφάλαιό μας». 

Διαβάστε ακόμα: IQOS: Σύντομα λανσάρεται και στην Κύπρο

Διαβάστε ακόμα: Στην Κύπρο το πρώτο αεροσκάφος της Orion Airways

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας