Ellinair: Ο «ειδικός» στους ελληνικούς προορισμούς και στην Κύπρο

Με 21 χρόνια εμπειρία στην τουριστική βιομηχανία, με πάνω από 80 γραφεία σε Ελλάδα, Ρωσία και σε άλλες χώρες καθώς και πέραν των τριών χιλιάδων υπαλλήλων, ο Όμιλος Μουζενίδη αξιολογείται ως «ειδικός» για τους ελληνικούς προορισμούς.

Η Ellinair, θυγατρική του Ομίλου Μουζενίδη, παρέχει τη δυνατότητα κρατήσεων μέσω της ιστοσελίδας της ενώ σύντομα θα παρέχει τη δυνατότητα web check-in και mobile check-in.

Οι δραστηριότητες του Ομίλου

Η κύρια δραστηριότητα του Ομίλου Μουζενίδη επικεντρώνεται σε διάφορες βασικές υπηρεσίες που αφορούν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό: 
-ανάπτυξη του τουριστικού τομέα 
-αερομεταφορές και ενοποίηση πτήσεων 
-ξενοδοχειακή δραστηριότητα 
-προσκυνηματικός τουρισμός 
-εκπαίδευση στην Ελλάδα 
-ιατρικός και εταιρικός τουρισμός|
-αγοραπωλησίες, κατασκευή 
-εκμετάλλευση διαφόρων ακινήτων 
-παροχή υπηρεσιών φύλαξης χώρων 
-παραγωγή και πώληση κρασιού και ελαιόλαδου.

Η «γέννηση» της Ellinair 
Το 2013 διαπιστώθηκε η ανάγκη ίδρυσης αεροπορικής εταιρείας για την μεταφορά των πελατών του ομίλου, που ξεπερνούν τους 300.000 ετησίως. Με την Ellinair ο Όμιλος επιδιώκει να προσφέρει υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών και άμεση μεταφορά από σημείο σε σημείο στους επιθυμητούς χρόνους.

Το καλοκαίρι του 2015 η Ellinair μετέφερε συνολικά 52.291 επιβάτες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, οι δείκτες πληρότητας των πτήσεων για Σαντορίνη και Ηράκλειο ξεπέρασαν το 80%. Από το 2016 η Ellinair πετάει από Θεσσαλονίκη προς Ηράκλειο και Σαντορίνη και από Αθήνα προς Ηράκλειο.

Η Ellinair εκτελεί πέντε δρομολόγια, ένα κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή, από και προς Λάρνακα – Θεσσαλονίκη. Οι επιβάτες της Ellinair δικαιούνται να μεταφέρουν αποσκευή βάρους μέχρι και 20 κιλά και χειραποσκευή 5 με 8 κιλά, αναλόγως αεροσκάφους. Φοιτητές και στρατεύσιμοι δικαιούνται επιπλέον 10 κιλά σε αποσκευή.

Αριθμός προσωπικού και κατάρτιση 
Το προσωπικό της Ellinair αριθμεί 170 άτομα όλων των ειδικοτήτων ενώ το ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό είναι έμπειρο και άρτια εκπαιδευμένο όπως και σε όλες τις άλλες ειδικότητες.

Συγκεκριμένα, η Ellinair απασχολεί 20 κυβερνήτες και 20 συγκυβερνήτες. Το 40% των κυβερνητών προέρχεται από μεγάλες αεροπορικές εταιρείες και κυρίως από την πρώην Ολυμπιακές Αερογραμμές. Η εκπαίδευση όλων των χειριστών της Ellinair γίνεται στο εκπαιδευτικό κέντρο της αεροπορικής εταιρείας Swiss στην Ζυρίχη. 

Όραμα ετών η επέκταση στην Κύπρο 
Η επένδυση στην Κύπρο δεν ήταν τυχαία επιλογή για τον Όμιλο Μουζενίδη και την Ellinair. «H Κύπρος διαθέτει σύγχρονες υποδομές και τις κατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες για να προσελκύει τουρίστες καθ’ όλη τη διάρκεια τους έτους», δήλωσε ο πρόεδρος του Ομίλου, Ιωάννης Μουζενίδης σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Μαΐου στο ξενοδοχείο Hilton Cyprus στη Λευκωσία.

Ο κ. Μουζενίδης σημείωσε ακόμη πως ήταν προσωπικό όραμα η συμπερίληψη της Κύπρου στο χαρτοφυλάκιο των ελληνικών προορισμών της εταιρείας ενώ συμπλήρωσε πως κύριος στόχος είναι η εδραίωση της Ellinair στο νησί.
Στη δημοσιογραφική διάσκεψη παρευρεθήκαν πέραν των εκπρόσωπων του Τύπου, στελέχη από τον ΚΟΤ και την Hermes Airports.

Ερωτηθείς για το επιβατικό κοινό που αναμένεται να μετακινήσει η Ellinair από τη Ρωσία στην Κύπρο, ο εμπορικός διευθυντής του Ομίλου, Σταύρος Δαλιάκας, είπε πως συνολικά από όλους του προορισμούς αναμένεται εντός 2016 να μετακινηθούν από 15 μέχρι 20 χιλιάδες. «Από τα επόμενα χρόνια η επιβατική κίνηση θα εξαρτηθεί από τη δυνατότητα μεταφοράς. Στόχος είναι να αυξήσουμε τη ροή τουριστών στην Κύπρο από όλους μας τους προορισμούς. Θέλουμε να υπάρξει απευθείας σύνδεση μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας το συντομότερο δυνατόν», ανάφερε ο κ. Δαλιάκος.

Ο εμπορικός διευθυντής του Ομίλου Μουζενίδη είπε ακόμη στα σχέδια της Ellinair η δημιουργία έδρας στο διεθνές αεροδρόμιο της Λάρνακας ενώ πρόσθεσε πως λόγω του μικρού μεγέθους της εταιρείας δεν υπάρχει η σκέψη για τη δρομολόγηση πτήσεων από το αεροδρόμιο Πάφου.

 

Δειτε Επισης

Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια