Αγία Νάπα: Θετικές ενδείξεις στον τουρισμό τον Απρίλιο

Η καλοκαιρινή τουριστική περίοδος στην Αγία Νάπα ξεκινά φέτος με πολύ καλούς οιωνούς λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο Απρίλιος είχε πολύ καλές επιδόσεις στις αφίξεις τουριστών, δήλωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Καρούσος «ο Απρίλης μας αποχαιρέτησε με εξαιρετικά αποτελέσματα στον τουριστικό τομέα αφού σε σχέση με το 2015 υπήρξε σημαντικότατη αύξηση στον άφιξη τουριστών στη περιοχή μας. Από τις εισπράξεις που είχε ο Δήμος από τα κρεβατάκια και τις ομπρέλες στις παραλίες της Αγίας Νάπας, διαφαίνεται ότι η νέα τουριστική σαιζόν άρχισε με πολύ καλούς οιωνούς».
 
Πρόσθεσε ότι «η ροή των τουριστών στην περιοχή μας είναι πολύ σημαντική και ο Απρίλιος ήταν για μας ένας από τους καλύτερους μήνες τα τελευταία χρόνια. Φαίνεται ότι χρόνο με χρόνο οι προσπάθειες που καταβάλλονται και οι ενέργειες που γίνονται για την επέκταση της τουριστικής περιόδου, έχουν αποτέλεσμα».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καρούσος είπε ότι «σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015, φαίνεται πως οι μέχρι σήμερα εισπράξεις από τα κρεβατάκια και τις ομπρέλες στις παραλίες της Αγίας Νάπας, έχουν μεγάλη αύξηση. Πιστεύουμε ότι ο λόγος για το αποτέλεσμα αυτό είναι η υψηλή επισκεψιμότητα που υπάρχει τόσο από ξένους τουρίστες όσο και από Κύπριους επισκέπτες».
 
Ανέφερε ακόμα ότι ο Δήμος «θα προσλάβει φέτος πιο γρήγορα από  άλλες χρονιές, περισσότερο προσωπικό προκειμένου να είναι έτοιμος για τη καλοκαιρινή τουριστική περίοδο. Οι υψηλές θερμοκρασίες που είχαμε το τελευταίο 15νθημερο του Απρίλη, βοήθησαν αρκετά ώστε να προτιμήσουν την Κύπρο πάρα πολλοί ξένοι, ενώ σε συνδυασμό με το Πάσχα επισκέφθηκαν την Αγία Νάπα και πάρα πολλοί Κύπριοι».
 
Σε άλλη ερώτηση ο κ. Καρούσος απάντησε πως «η Αγία Νάπα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να υπάρξει ενίσχυση της αστυνόμευσης στη περιοχή μας αλλά και να εφαρμοστούν μέτρα για καταπολέμηση του φαινομένου της ηχορύπανσης και της άγρας πελατών. Εμείς θεωρούμε ότι ο κάθε τουρίστας που επισκέπτεται την Αγία Νάπα πρέπει να φύγει ικανοποιημένος και με τις καλύτερες εντυπώσεις με τη διαμονή του στο ξενοδοχείο, με τις καλλιτεχνικές και άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος αλλά και με την ασφάλεια του».
 
Για τους ναυαγοσώστες ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας είπε ότι «οι παραλίες έχουν αρχίσει να εξοπλίζονται με τα κατάλληλα άτομα ενώ ταυτόχρονα γίνονται νέες προσλήψεις ούτως ώστε όλοι οι λουόμενοι, ξένοι και ντόπιοι, να αισθάνονται ασφαλείς και να μην κινδυνεύουν στη θάλασσα».
 
Η Αγία Νάπα, κατέληξε «είναι φέτος πιο αναβαθμισμένη απ’ότι άλλες χρονιές και εκτός από τον ήλιο και τη θάλασσα προσφέρει πρωτότυπα σημεία αναφοράς που μπορεί να επισκεφθεί ο κόσμος, όπως το Μουσείο «Θάλασσα» το Πάρκο Γλυπτικής, ο κακτόκηπος, η ζωγραφική στους δρόμους και άλλα».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food