Ρόδον: Κλείνει λόγω κόστους, χαμηλών πληροτήτων και αναβάθμισης

Στους λόγους που οδηγούν σε αναστολή λειτουργίας του ξενοδοχείου Ρόδον στον Αγρό, από τις 15 Σεπτεμβρίου κι έπειτα, παραθέτει η ιδιοκτήτρια εταιρεία της ξενοδοχειακής μονάδας, Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξεως Αγρού.

Η χαμηλή πληρότητα του ξενοδοχείου και κυρίως τις καθημερινές μέρες, το υψηλό κόστος λειτουργίας καθώς και το πλάνο ριζικής ανακαίνισης του ξενοδοχείου αποτελούν τους βασικούς λόγους, για τους οποίους το ξενοδοχείο Ρόδον αναστέλει τη λειτουργία από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Πιο ειδικά σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στο ΧΑΚ, τονίζεται: «Η Εταιρεία Αναπτύξεως Αγρού «Η Πρόοδος» Δημόσια Λτδ, ιδιοκτήτρια του Ξενοδοχείου ΡΟΔΟΝ στον Αγρό, ανακοινώνει ότι οι λόγοι της απόφασης και ανακοίνωσης της αναστολής της λειτουργίας του πιο πάνω ξενοδοχείου της από τις 15 Σεπτεμβρίου 2016 είναι οι ακόλουθοι:

1. Για να ενημερώσει έγκαιρα και σωστά τα τουριστικά γραφεία με τα οποία συνεργάζεται και να αποφύγει αχρείαστες παρεξηγήσεις.

2. Λόγω του γεγονότος ότι πέραν των 80% των αφίξεων προέρχονται από την κυπριακή αγορά, η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει αρνητικά τα έσοδα και την ομαλή λειτουργία της εταιρείας. Παράλληλα και λόγω της ολόχρονης λειτουργίας του ξενοδοχείου με πολύ χαμηλές πληρότητες τις καθημερινές κρίνεται απαραίτητο όπως καταβληθούν προσπάθειες ώστε να εξευρεθούν τρόποι επέκτασης της τουριστικής περιόδου αλλά και μείωσης όλων των κόστων λειτουργίας του ξενοδοχείου. Σε τελική ανάλυση κρίνεται απαραίτητο όπως σε συνεργασία με Ειδικούς Συμβούλους-Μελετητές της εταιρείας ετοιμαστούν μια σειρά από μελέτες με στόχο τη μείωση των κόστων λειτουργίας αλλά και την αύξηση των εσόδων του ξενοδοχείου ώστε να μπορέσει η εταιρεία να καταστεί ανταγωνιστική.
Τέτοιες μελέτες είναι:
(α) η μελέτη ενεργειακής απόδοσης για μείωση του κόστους ενέργειας.
(β) Η μελέτη για εισαγωγή σύγχρονης τεχνολογίας και σύγχρονων συστημάτων διοίκησης.
(γ) Η μελέτη για πιο αποτελεσματικό μάρκετινγκ εντός και εκτός Κύπρου για καλύτερες πληρότητες ολόχρονα και για μεγαλύτερα έσοδα από διαμονές και εκδηλώσεις.

3. Ταυτόχρονα είναι επιβεβλημένο λόγω των υποχρεωτικών απαιτήσεων τόσο του ΚΟΤ και της πυροσβεστικής, όσο και λόγω φυσικής φθοράς διαφόρων εγκαταστάσεων να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστούν έγκαιρα οι αναγκαίοι οικονομικοί πόροι (χρηματοδότησης από τραπεζικά ιδρύματα και χορηγία από συνχρηματοδοτούμενα ταμεία) για έργα ανακαίνισης/αναβάθμισης. Το ύψος του ποσού, η έναρξη των εργασιών και ο χρόνος της ανακαίνισης/ αναβάθμισης θα εξαρτηθούν από πολλούς παράγοντες, όπως, της χρηματοδότησης, της αναμενόμενης εξαγγελίας νέου σχεδίου επιχορήγησης από τον ΚΟΤ και άλλων χορηγιών για ενεργειακή αναβάθμιση».

Παράλληλα, η Εταιρεία Αναπτύξεως Αγρού αναφέρει: «Τελικός στόχος είναι η επέκταση της τουριστικής περιόδου και η προσέλκυση νέων μορφών τουρισμό. Όλες οι πιο πάνω αποφάσεις-ενέργειες της εταιρείας στοχεύουν αφενός στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, στην προσέλκυση περισσότερων παραθεριστών με ειδικά ενδιαφέροντα που είναι πιο ψηλής εισοδηματικής τάξης, στην αποτελεσματική λειτουργία του ξενοδοχείου και για τους 12 μήνες του χρόνου και αφετέρου στη συνολική μείωση των κόστων, στην αύξηση των εσόδων και την βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων προς όφελος των μετόχων, του προσωπικού και των τοπικών κοινωνιών του Αγρού και των γύρω χωριών».

Καταληκτικά σημειώνεται ότι η επαναλειτουργία του ξενοδοχείου θα εξαρτηθεί από τη διευθέτηση όλων των πιο πάνω, ώστε το Ρόδον να καταστεί μία σύγχρονη αλλά και κερδοφόρα ξενοδοχειακή μονάδα. Η εν λόγω σημείωση δεν αφήνει καν ένδειξη για το πότε θα επαναλειτουργήσει το ξενοδοχείο, ενώ πληροφορίες για το προσωπικό και τους συνεργάτες της μονάδας, επίσης είναι άγνωστες μέχρι στιγμής.

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες