Cobalt: 1η Ιουνίου η πρώτη πτήση στην Αθήνα

«Διεκδικούμε να καταστούμε ο νέος εθνικός αερομεταφορέας της Κύπρου», τόνισε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της αεροπορικής εταιρείας Cobalt Γρηγόρης Διάκος. 

Σε διάσκεψη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016, ο κ. Διάκος ανακοίνωσε την άφιξη του πρώτου αεροσκάφους της εταιρείας στην Κύπρο, την Τετάρτη 13 Απριλίου. Ανέφερε μάλιστα, ότι η διαδικασία αδειοδότησης βρίσκεται στα τελικά στάδια. «Στόχος μας είναι η πρώτη πτήση να πραγματοποιηθεί την 1η Ιουνίου στην Αθήνα και μέχρι τον Ιούλιο η Cobalt θα πετάει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Λονδίνο, Μάντσεστερ, East Midlands, Γλασκόβη, Κάρντιφ, Δουβλίνο, Παρίσι, Βηρυτό, Τελ Αβίβ και Τεχεράνη, ενώ νέοι προορισμοί θα αναμένεται να προστεθούν, μέχρι τον Οκτώβριο», σημείωσε.

 

Όπως είπε, στόχος είναι να αυξηθεί ο στόλος σε οκτώ τουλάχιστον αεροσκάφη μέσα στο 2017. «Αυτό συνεπάγεται επέκταση του πτητικού μας έργου και σε άλλους προορισμούς της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής αλλά και προς νέες αγορές, όπως η Ασία. Αναμένουμε με σιγουριά ότι τα πρώτα αποτελέσματα θα επιτρέψουν την ταχεία επέκταση και ενδυνάμωση της εταιρείας μας», υπογράμμισε.

Σ’ ότι αφορά στο προσωπικό, οι 110 από τους 145 που εργοδοτούνται σήμερα, πιλότοι και αεροσυνοδοί, προέρχονται από τις Κυπριακές Αερογραμμές και σύντομα θα αυξηθούν σε 175. Διευκρίνισε μάλιστα, ότι στον παρόν στάδιο δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την αγορά του λογοτύπου των Κυπριακών Αερογραμμών, αλλά ίσως εξεταστεί ξανά όταν τελειώσουν οι διαδικασίες της αδειοδότησης.

Η Cobalt είναι μια καθαρά κυπριακή εταιρεία με ιδιώτες, Κύπριους και ξένους μετόχους. Ως κυπριακή εταιρεία, θα λειτουργεί με πιστοποιητικό αερομεταφορέα και εμπορική άδεια, που θα έχουν την έγκριση των αρμόδιων αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Χαρακτηριστικό της είναι ότι πρόκειται για εταιρεία χαμηλού κόστους, value for money για τους καταναλωτές. 
«Είναι ένα mega project για την Κύπρο που θα προωθήσει τόσο τον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας όσο και την Κύπρο», κατέληξε.

Να σημειωθεί ότι η Cobalt συμμετέχει με δικό της περίπτερο στην έκθεση «Ταξίδι 2016», που διοργανώνεται σε ετήσια βάση από τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου. Η έκθεση πραγματοποιείται στις 15 - 17 Απριλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξένια». 

Δειτε Επισης

City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food
Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο
«Τροχοδρομεί» σε επενδύσεις για μακρινούς προορισμούς η Aegean
H σημασία της προβολής της Κύπρου ως προορισμού που προσφέρει καλό και φρέσκο ψάρι