ΣΤΕΚ: Μεγάλη ζημιά από τις ουρές στα αεροδρόμια

Ο ΣΤΕΚ (Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου) για ακόμη μία φορά, εφιστά την προσοχή του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης και μέσω ανακοίνωσής του τονίζει ότι στα αεροδρόμια της χώρας μας υπάρχει εξαιρετικά σημαντική ανάγκη για σωστή στελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των επισκεπτών και η δυσφήμιση του τουρισμού μας.   

Ο ΣΤΕΚ, με ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι τόσο τα μέλη του Συνδέσμου όσο και η ευρύτερη τουριστική βιομηχανία παρακολουθούν με προβληματισμό τη συνεχιζόμενη αδυναμία των υπηρεσιών ελέγχου και ασφαλείας (αστυνομία) στα κυπριακά αεροδρόμια. "Η αδυναμία αυτή εντοπίζεται τόσο στη στελέχωση των αεροδρομίων με επαρκές αριθμό προσωπικού, όσο και στην εφαρμογή σύγχρονων διαδικασιών ελέγχου που να διασφαλίζουν ότι οι επισκέπτες μας βιώνουν την παραδοσιακή μας φιλοξενία χωρίς μακροχρόνιες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις" προσθέτει ο ΣΤΕΚ.

Παράλληλα, ο ΣΤΕΚ αναφέρει: "Αξίζει να σημειωθεί ότι η καθυστέρηση στον έλεγχο διαβατηρίων επιφέρει σημαντικές αλυσιδωτές καθυστερήσεις σε όλη τη λειτουργία του αεροδρομίου και της υποδοχής των επισκεπτών παρά τις αξιέπαινες προσπάθειες του αεροδρομίου να εξυπηρετήσει όσο το δυνατόν καλύτερα τους επισκέπτες μας".  

Καταληκτικά σημειώνεται: "Το συνεχιζόμενο αυτό πρόβλημα είναι αρκετά ζημιογόνο για την εικόνα του τουρισμού στη χώρα μας και ως εκ τούτου ο ΣΤΕΚ καλεί το αρμόδιο Υπουργείο να αναλάβει δράση ώστε να μην υπονομεύονται οι προσπάθειες όλων όσων εργάζονται για την ενδυνάμωση και θωράκιση του τουρισμού, ενός τομέα που συμβάλλει τα μέγιστα στην οικονομία της Κύπρου".

 

Δειτε Επισης

Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024
Τονωτική ένεση για ξενοδοχεία και εστίαση τα διαδοχικά τριήμερα