ΣΤΕΚ: Ανάγκη σωστής στελέχωσης των αστυνομικών στο αεροδρόμιο Πάφου

Για ακόμη μία φορά ο ΣΤΕΚ (Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου), εφιστά την προσοχή του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης και τονίζει ότι στα αεροδρόμια της χώρας μας "υπάρχει εξαιρετικά σημαντική ανάγκη για σωστή στελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των επισκεπτών και η δυσφήμιση του τουρισμού μας".

Ο ΣΤΕΚ σε ανακοίνωση αναφέρει ότι τόσο τα μέλη του Συνδέσμου όσο και η ευρύτερη τουριστική βιομηχανία "παρακολουθούν με προβληματισμό τη συνεχιζόμενη αδυναμία των υπηρεσιών ελέγχου και ασφαλείας (αστυνομία) στα κυπριακά αεροδρόμια".

"Η αδυναμία αυτή εντοπίζεται τόσο στη στελέχωση των αεροδρομίων με επαρκές αριθμό προσωπικού, όσο και στην εφαρμογή σύγχρονων διαδικασιών ελέγχου που να διασφαλίζουν ότι οι επισκέπτες μας βιώνουν την παραδοσιακή μας φιλοξενία χωρίς μακροχρόνιες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις", αναφέρει ο ΣΤΕΚ.

Προσθέτει ότι το πρόβλημα ζημιώνει την εικόνα του τουρισμού και καλεί το αρμόδιο Υπουργείο να αναλάβει δράση "ώστε να μην υπονομεύονται οι προσπάθειες όλων όσων εργάζονται για την ενδυνάμωση και θωράκιση του τουρισμού, ενός τομέα που συμβάλλει τα μέγιστα στην οικονομία της Κύπρου".

Η υποδομή του αεροδρομίου είναι το πρόβλημα λέει η Αστυνομία Κύπρου
Το πρόβλημα σε σχέση με την καθυστέρηση στην επιβατική κίνηση που παρατηρείται στο Διεθνή Αερολιμένα Πάφου εστιάζεται κυρίως σε θέματα υποδομής του αεροδρομίου, το οποίο είναι σχεδιασμένο για να φιλοξενεί περιορισμένο αριθμό επιβατικού κοινού αναφέρει με γραπτή ανακοίνωση της η Αστυνομία Κύπρου.

Επισημαίνει επίσης πως εντονότερο το πρόβλημα παρατηρείται σε μέρες αυξημένης επιβατικής δραστηριότητας, με την φιλοξενία αριθμού επιβατών αριθμού πολλαπλάσιου της χωρητικότητας του.   

Το πρόβλημα αυτό ανακοινώνει η Αστυνομία,  δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων της Αστυνομίας και έχει επισημανθεί πολλές φορές στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η Αστυνομία σημειώνει επιπρόσθετα πως έχει λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, χωρίς όμως οποιοδήποτε εκπτώσεις σε θέματα ασφάλειας. 

Συγκεκριμένα, έχει προχωρήσει – όπως αναφέρει – στην αύξηση του προσωπικού στις θυρίδες και έχει  εφαρμόσει ευέλικτο ωράριο, ανάλογα με την επιβατική κίνηση. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες