Ανεπηρέαστες οι κρατήσεις από τα τρομοκρατικά χτυπήματα

Ικανοποιημένοι από την αυξημένη ροή τουριστών και τα πολύ ενθαρρυντικά τα στοιχεία για τις φετινές κρατήσεις στα ξενοδοχεία, παρουσιάστηκαν υπεύθυνοι και διευθυντές ξενοδοχείων, με αφορμή τη διοργάνωση, για πρώτη φορά στην Κύπρο, της 43ης Γενικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων.

Σε συνέντευξη Τύπου, στη Λεμεσό, για εξαγγελία της Γενικής Συνέλευσης του  Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων, που άρχισε την Πέμπτη (7/4/2016) και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 10 Απριλίου, αναφέρθηκε από τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, που αποτελείται από Κύπριους διευθυντές πολυτελών ξενοδοχείων, ότι μετά από πολλά χρόνια, παρατηρείται μια αυξημένη ροή κρατήσεων από όλες τις κύριες αγορές, όπως η Αγγλία και η Ρωσία.
 
Σε ερώτηση για το πώς τα τελευταία τρομοκρατικά κτυπήματα στην Ευρώπη έχουν επηρεάσει την ξενοδοχειακή βιομηχανία, αναφέρθηκε πως δεν υπήρξε καμία ακύρωση και ότι μπορεί να υπήρξε μια μικρή στασιμότητα για λίγο διάστημα, αλλά η ροή των κρατήσεων επανήλθε στα ίδια ενθαρρυντικά επίπεδα. Υποδείχθηκε ακόμη πως το τουριστικό ρεύμα προς τις ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου έχει αυξηθεί και από τις επιθέσεις στην Τουρκία, που είχαν σαν αποτέλεσμα την απόρριψή της ως τουριστικού προορισμού από αρκετούς ταξιδιώτες.
 
Την άποψη ότι τα τρομοκρατικά κτυπήματα στην καρδιά της Ευρώπης δεν έχουν επηρεάσει την ξενοδοχειακή βιομηχανία της Ευρώπης, εξέφρασε εξάλλου ο Ελβετός Πρόεδρος του Συνδέσμου, Hans Koch, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως οι άνθρωποι συνεχίζουν να ταξιδεύουν όπως παλιά και τέτοια περιστατικά δεν αναμένεται να επηρεάσουν τα ξενοδοχεία.
 
Σε ό,τι αφορά στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, ο κ.Koch εξέφρασε τη χαρά του που για πρώτη φορά γίνεται στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λεμεσό, προσθέτοντας ότι το θέμα που θα απασχολήσει τους συνέδρους είναι οι νέες τάσεις στην "πολυτελή φιλοξενία" (Drivers and Trends of Luxury Hospitality) κάτι που, όπως σημείωσε, απασχολεί όλα τα ξενοδοχεία, αφού οι ανάγκες των πελατών έχουν αλλάξει δραματικά στο πέρασμα του χρόνου.  
 
"Πλέον η επιλογή ενός ξενοδοχείου δεν έχει να κάνει απλά με την τοποθεσία του, αλλά με το ποιες υπηρεσίες, διευκολύνσεις και γενικά εμπειρίες προσφέρει", είπε και πρόσθεσε ότι "είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς να εργαστούμε ώστε να ικανοποιήσουμε αυτές τις νέες ανάγκες, αφού το θέμα της πολυτέλειας έχει διαφορετικό πλέον νόημα για τον κάθε άνθρωπο ".
 
Θα αναδείξουμε την κυπριακή φιλοξενία, λέει η οργανωτική επιτροπή
 
Με χαμόγελο και με ένα ξεχωριστό πρόγραμμα από όλες τις άλλες φορές, η οργανωτική επιτροπή της 43ης Γενικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων, ευελπιστεί να αναδείξει στο μέγιστο την κυπριακή φιλοξενία στους 200 περίπου συνέδρους που έφτασαν από το εξωτερικό.
 
Αυτό ανέφερε ο Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Ανδρέας Γεωργίου, λέγοντας συγκεκριμένα ότι "στόχος μας, ως οργανωτική επιτροπή Κύπρου, είναι να τους δείξουμε την κυπριακή φιλοξενία και έχουμε προσαρμόσει το πρόγραμμα εισάγοντας κάποια νέα στοιχεία για πρώτη φορά, ώστε ακριβώς να προωθήσουμε την κυπριακή κουλτούρα".

Ανέφερε επίσης ότι ο Σύνδεσμος είναι ένας  μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1974 στη Ρώμη και σήμερα αριθμεί γύρω στα 440 μέλη Γενικών Διευθυντών  πολυτελών ξενοδοχείων, από 30 χώρες της Ευρώπης, με την Κύπρο να εκπροσωπείται από 9 μέλη.
 
Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης άρχισαν και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 10 Απριλίου, ενώ το Σάββατο 9 Απριλίου (8 :30) θα απευθύνει χαιρετισμό, εκ μέρους της κυβέρνησης, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024