Όμιλος Μουζενίδη: «Δίχτυα» στη ρωσική αγορά της Λεμεσού

Με είκοσι και πλέον χρόνια στις τουριστικές επιχειρήσεις ο όμιλος εταιρειών Μουζενίδη αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς οργανισμούς σε Ελλάδα και Ρωσία, μεταφέροντας σχεδόν μισό εκατομμύριο Ρώσους προς την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα. Το πλάνο επέκτασης του ομίλου, ο οποίος διατηρεί και τη δική του αεροπορική εταιρεία –την Ellinair- περιλαμβάνει και την Κύπρο, λόγω αφενός του τουριστικού προϊόντος που η χώρα προσφέρει και αφετέρου λόγω της μεγάλης, ρωσικής κοινότητας που ζει κυρίως στη Λεμεσό.

Ήδη η Ellinair έχει αρχίσει αεροπορική σύνδεση Λάρνακας-Θεσσαλονίκης με τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις, ενώ ο όμιλος Μουζενίδη έχει δημιουργήσει και γραφείο αντιπροσωπείας στη Λεμεσό, το οποίο θα είναι πλήρως έτοιμο και στελεχωμένο εντός των προσεχών ημερών. Ο στόχος της βάσης που έχει δημιουργηθεί στη Λεμεσό είναι διττός: Επιδιώκει να εξυπηρετήσει όσους Ρώσους θα ταξιδέψουν στην Κύπρο μέσω του ομίλου, ενώ παράλληλα στοχεύει σε διοργάνωση ταξιδιών, Ρώσων κατοίκων Λεμεσού προς την Ελλάδα.

Στόχος για μεταφορά 15 χιλιάδων Ρώσων το 2016
Όπως, μάλιστα, αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές του InBusinessNews ο όμιλος Μουζενίδη, επιδιώκει να μεταφέρει εντός του 2015 κάπου 15 και πλέον χιλιάδες Ρώσους τουρίστες στην Κύπρο. «Η πρώτη χρονιά αποτελεί ουσιαστικά το έτος προσαρμογής και εισόδου στην κυπριακή αγορά, με χαμηλούς αριθμούς επιβατών για τα δεδομένα της εταιρείας» ανέφερε στο InBusinessNews αρμόδια πηγή, από τον όμιλο Μουζενίδη, ο οποίος έχει την έδρα του στυη Θεσσαλονίκη, γραφεία σε πολλές περιοχές της Ελλάδας αλλά και δεκάδες γραφεία αντιπροσωπείας στη Ρωσία αλλά και την Ευρώπη.

Οξύνεται ο ανταγωνισμός για τη ρωσική αγορά σε κυπριακό έδαφος
Σημειώνεται παράλληλα, ότι η μεγάλη ανάπτυξη της ρωσικής αγοράς σε σχέση με την Κύπρο έχει καταγραφεί την τελευταία δεκαετία, με τις αφίξεις να περιστρέφονται πλέον γύρω από τις 500 χιλιάδες τουριστών. Τη μερίδια του λέοντος, που αντιστοιχεί σε ποσοστό που ξεπερνά το μερίδιο αγοράς, κατέχει η ρωσική εταιρεία διοργάνωσης ταξιδίων Biblio Globus, η οποία με πολλές συνεργασίες και επενδύσεις στην Κύπρο αποτελεί τον μεγαλύτερο τουριστικό εταίρο της Κύπρου σε σχέση με τη ρωσική αγορά.

Λόγω της μεγάλης ανάπτυξης της ρωσικής αγοράς, νέοι παίκτες μπαίνουν στην εν λόγω αγορά αφού πέραν του ομίλου Μουζενίδη, άνοιγμα στην Κύπρο επιχειρεί και η επίσης ρωσική εταιρεία Coral μέσω συνεργασίας με τον όμιλο Louis.

 

Δειτε Επισης

City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food
Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο
«Τροχοδρομεί» σε επενδύσεις για μακρινούς προορισμούς η Aegean
H σημασία της προβολής της Κύπρου ως προορισμού που προσφέρει καλό και φρέσκο ψάρι