Τρ. Κύπρου: Πουλά το Kermia έναντι €26,5 εκατ.

Έπειτα από πολλούς μήνες διαβουλεύσεων και εντατικές συζητήσεις τις τελευταίες εβδομάδες η Τράπεζα Κύπρου κατέληξε σε συμφωνία με επενδυτικό ταμεία, για πώληση της Kermia Hotels Ltd και τεμαχίου γης σε περιοχή μεταξύ Αγίας Νάπας και Πρωταρά.  

Σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα Κύπρου τονίζει ότι η πώληση εμπίπτει στη στρατηγική του συγκροτήματος για απομόχλευση μέσω της διάθεσης μη κύριων δραστηριοτήτων και για επικέντρωση σε κύριες δραστηριότητες, βελτιώνοντας παράλληλα την κεφαλαιακή του θέση.

Η τιμή πώλησης έχει καθοριστεί σε €26,5 εκατ. και αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα καθαρό κέρδος μετά τη φορολογία ύψους περίπου €1,8 εκατ.

Παράλληλα, τονίζεται ότι: «Η συναλλαγή αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα καθαρό όφελος στα κεφάλαια ύψους περίπου €18 εκατ. και βελτίωση στον Δείκτη Κεφαλαίων Κοινών Μετοχών Κατηγορίας 1 κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες».

Από πλευράς τράπεζας, σημειώνεται ακόμη: «Η Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρία Λτδ (η «Τράπεζα» ή το «Συγκρότημα») έχει συμφωνήσει να πωλήσει την Kermia Hotels Ltd και παρακείμενη γη, που αποτελεί ακόμη ένα ορόσημο στην αναδιάρθρωση του Συγκροτήματος και στην ολοκλήρωση της πορείας του για ανάκτηση της ισχυρής του θέσης. Η Kermia Ltd («Kermia»), η οποία είναι εξ ολοκλήρου θυγατρική της Τράπεζας, έχει καταλήξει σε συμφωνία για πώληση 100% του ποσοστού συμμετοχής της στην Kermia Hotels Ltd μαζί με παρακείμενη γη (μαζί τα «Περιουσιακά Στοιχεία»), στην περιοχή Αγία Νάπας Κύπρου, στην Aesara Investment Ltd (ο «Αγοραστής»), η οποία επιλέγηκε μέσω διαδικασίας προσφορών. Η Aesara Investment Lτd τελεί υπό τον έλεγχο των Βασίλη Νικολαΐδη και Δημήτρη Νικολαΐδη, μετόχων της Atlantica Leisure Group Ltd.  Η Kermia Hotels Ltd κατέχει και διαχειρίζεται το Kermia Beach Bungalow Hotel, που βρίσκεται στα περίχωρα της Αγίας Νάπας, στην Κύπρο».

Σημειώνεται ακόμη ότι η πώληση και η μεταφορά των Περιουσιακών Στοιχείων αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του δεύτερου τριμήνου 2016, κατόπιν σχετικών εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές. «Η τιμή πώλησης έχει καθοριστεί σε €26,5 εκατ. Η συναλλαγή αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα καθαρό κέρδος μετά τη φορολογία ύψους περίπου €1,8 εκατ. για το Συγκρότημα, βάσει της λογιστικής αξίας στις 31 Δεκεμβρίου 2015, και καθαρό όφελος στα κεφάλαια ύψους περίπου €18 εκατ. ως αποτέλεσμα του υφιστάμενου κεφαλαιακού χειρισμού των Περιουσιακών Στοιχείων. Ως αποτέλεσμα, ο Δείκτης Κεφαλαίων Κοινών Μετοχών Κατηγορίας 1  του Συγκροτήματος αναμένεται να βελτιωθεί κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες. Η πώληση των Περιουσιακών Στοιχείων εμπίπτει στη στρατηγική του Συγκροτήματος για απομόχλευση μέσω της διάθεσης μη κύριων δραστηριοτήτων και για επικέντρωση του σε κύριες δραστηριότητες, βελτιώνοντας παράλληλα τη κεφαλαιακή του θέση» αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Καταληκτικά τονίζεται: «Όπως απαιτείται από το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και σύμφωνα με την παράγραφο 5.2.1.17(7) των Κανονιστικών Αποφάσεων του Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Αναφορικά με τις Αγορές του Χρηματιστηρίου ΚΔΠ 379/2014 (ως έχει τροποποιηθεί), η συναλλαγή αυτή πραγματοποιήθηκε σε τιμές αγοράς (arm’s length) και δεν αφορά ή επηρεάζει τα συμφέροντα του Γραμματέα της Τράπεζας ή οποιουδήποτε «καθορισμένου προσώπου» όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 137(3) του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου 14(Ι)/1993 (ως έχει τροποποιηθεί)».

 

Δειτε Επισης

Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024