ΚΟΤ: Ασφαλής προορισμός η Κύπρος

Η Κύπρος είναι ασφαλής τουριστικός προορισμός και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα το οποίο ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ) διασφαλίζει δήλωσε τη Δευτέρα το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, Ξένια Λοϊζίδου.

Σε δηλώσεις της στο πλαίσιο σύσκεψης της συντονιστικής πλατφόρμας για θέματα ασφάλειας των τουριστών η κ. Λοϊζίδου είπε ότι “έχουμε δει σε ένα χρόνο να ανεβαίνει η Κύπρος πιο ψηλά όσον αφορά το πόσο ασφαλής προορισμός είναι και για την Κύπρο η ασφάλεια είναι ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα και το διαφυλάσσουμε στον ΚΟΤ”.

Σημείωσε ότι “είναι η πρώτη φορά που υλοποιούμε μια πολύ σύγχρονη μέθοδο υποστήριξης της λήψης αποφάσεων, είναι μια συμμετοχική μέθοδος, για αυτό μπορούμε να έχουμε άμεσα σχέδια δράσης”.

Η κ. Λοϊζίδου είπε ότι κατά τις εργασίες της συντονιστικής πλατφόρμας “θα γίνει προτεραιοποίηση των δράσεων στις έξι ομάδες εργασίας που λειτουργούν και θα ξεκινήσουμε να υλοποιούμε από αύριο”.

Πρόσθεσε ότι “έχουμε ακριβώς εισαγάγει καινούργιες μεθόδους που μας επιτρέπουν αμεσότητα στη δράση και αυτό είναι που θέλουμε και για αυτό είδαμε από πέρσι ήδη να υλοποιούνται δράσεις που για δεκαετίες δεν είχαν υλοποιηθεί”.

“Αρα στοχεύουμε στο να είμαστε αποτελεσματικοί, άμεσοι και σύγχρονοι ώστε να διασφαλίσουμε και ότι είμαστε ασφαλής προορισμός”, είπε η κ. Λοϊζίδου.

Για την δράση που αναμένεται να υλοποιηθεί και αφορά περιορισμό προσφοράς δωρεάν και αμέτρητης ποσότητας αλκοολούχων ποτών, η κ. Λοϊζίδου, είπε ότι σκοπός είναι “να ελέγχεις τις ηλικίες που μπορούν να προμηθευτούν αλκοόλ και το να μην είναι η πρόσβαση στο αλκοόλ τόσο εύκολη”.

Ανέφερε ότι μόνο θετικό μπορείς να αποκομίσεις από αυτού του είδους τις ενέργειες.

Η κ. Λοϊζίδου είπε ότι “το να μπορεί ο οποιοσδήποτε τουρίστας, ο οποιοσδήποτε επισκέπτης να νιώθει ασφαλής αυτό είναι μέγιστος στόχος και αυτό είναι που θέλουμε γιατί θέλουμε την Κύπρο, προορισμό ποιότητας και είναι κάτι που μόνο θετικά μπορεί να ερμηνευτεί”.

Ερητηθείσα για το εάν το προσφυγικό έχει επηρεάσει την Κύπρο ως τουρισικό προορισμό είπε ότι “δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο και το θέμα των προσφύγων μέχρι τώρα αντιμετωπίζεται και πολύ άμεσα και υπάρχουν όλες οι δομές για να αντιμετωπιστεί το θέμα ανθρωπιστικά σωστά και να μην διαταράξει την ασφάλεια που έχουμε στο νησί μας”.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι “η Πλατφόρμα για την Ασφάλεια στον Τουρισμό ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο με πρωτοβουλία του ΚΟΤ και αγκαλιάστηκε από όλους τους κοινωνικούς εταίρους που είναι τμήματα του δημοσίου, του ιδιωτικού τομέα και Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί”.

Η Αννίτα Δημητριάδου, Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του ΚΟΤ, είπε ότι “για μας η ασφάλεια είναι πρωταρχικό στοιχείο στα πλαίσια του τουρισμού γιατί όταν προβάλλουμε την Κύπρο ως ασφαλή προορισμό είναι πάρα πολύ σημαντικό στις προωθητικές μας ενέργειες”.

Πρόσθεσε ότι “σίγουρα υπάρχουν φιλόδοξοι στόχοι, εμείς είμαστε θετικοί, αλλά αναμένουμε από τις ομάδες να δουλέψουν για να καταλήξουν στα τελικά τους σχέδια εφ όλης της ύλης”.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ