Μοναδικά τουριστικά χαρακτηριστικά διαθέτει η Πάφος

Το σύγχρονο πρόσωπο της Πάφου, ο σχεδιασμός προσέλκυσης ειδικών μορφών τουρισμού, τα οφέλη και οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται από την ανάληψη της πόλης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2017 αναλύθηκαν σε απογευματινή συζήτηση με θέμα: «Πάφος 2017: Ημερίδα για τον Πολιτισμό &  τον Τουρισμό», την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016, στο Ξενοδοχείο Athena Beach Hotel, στην Πάφο που διοργανώθηκε από τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

«Ο τουρισμός έδειξε πως ακόμα και σε περίοδο κρίσης είναι μια βιομηχανία στην οποία μπορούμε να στηριχτούμε. Όχι μόνο άντεξε αλλά βελτιώθηκε», δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Όπως υπέδειξε ο κ. Νεοφύτου το κύριο πρόβλημα είναι το branding. «Στην Κύπρο επικράτησε ο τουρισμός του ήλιου και της θάλασσας. Έστω και στο μονοδιάστατο προϊόν μας δεν βελτιώσαμε κάτι», σημείωσε.

«Η Πάφος μπορεί να αναδειχθεί μέσα από το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής. Παράλληλα, πρόσθεσε πως το πρόγραμμα του Πάφος 2017 χρηματοδοτείται από το Υπουργείο με πέντε εκατ. ευρώ, σημειώνοντας ότι μέρος του ποσού έχει ήδη καταβληθεί.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης, ανέφερε πως η μαρίνα της Πάφου είναι το μεγαλύτερο έργο, το οποίο προωθείται στην πόλη αυτή την στιγμή, αφού μετά από μια δεκαετία ο διακανονισμός ολοκληρώθηκε, την ώρα που το υπουργείο αναμένει διευκρινήσεις επί τεχνικών θεμάτων για να προχωρήσει με την υλοποίηση του σχεδιασμού.

Το πάνελ της συζήτησης αποτελούσαν οι: Κώστας Καδής, υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης, υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Ανδρέας Δημητριάδης, πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου, Ανδρούλα Βασιλείου, πρώην Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας της ΕΕ, πρόεδρος Τεχνικής Επιτροπής για τον Πολιτισμό, Νάσος Χατζηγεωργίου, γενικός διευθυντής της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου και Χρίστος Πατσαλίδης, πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης- Πάφος 2017.

Δειτε Επισης

Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση