Δημοσιογράφους από τον Λίβανο φιλοξένησε ο ΚΟΤ

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, σε συνεργασία με την Αegean Airlines, φιλοξένησε μεταξύ των ημερομηνιών 20 και 22 Μαρτίου 2016, ομάδα 30 δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων από το Λίβανο την οποία συνόδευσε τριμελές τηλεοπτικό συνεργείο.

 

Ανακοίνωση του Οργανισμού αναφέρει ότι «στόχος του ταξιδιού ήταν η ενημέρωση και ευρύτερη πληροφόρηση των επισκεπτών αναφορικά με τον γαμήλιο τουρισμό (Wedding Tourism) και τις σύντομες αποδράσεις (Short Vacation Breaks)».

Κατά τη διάρκεια της σύντομης παραμονής των επισκεπτών διοργανώθηκαν ξεναγήσεις, εκδηλώσεις φιλοξενίας και συναντήσεις με δημαρχεία και παράγοντες στον τομέα του γαμήλιου τουρισμού.

Πέραν της προβολής από τα έντυπα ΜΜΕ που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, αναμένεται και εκτεταμένη τηλεοπτική προβολή μέσα από εξειδικευμένο πρόγραμμα του τηλεοπτικού καναλιού “Future TV” του Λιβάνου, το οποίο έχει μεγάλη τηλεθέαση.

O Λίβανος αποτελεί σημαντική αγορά για την Κύπρο και τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση στις αφίξεις από το Λίβανο, με σύνολο 37,000 για το 2015, από τις οποίες οι περισσότερες αφορούν σύντομες αποδράσεις ολόχρονα.

Παράλληλα, θεωρείται αγορά προτεραιότητας για τον γαμήλιο τουρισμό με ποσοστό 9% στο σύνολο των γαμήλιων τελετών ετησίως και με αύξηση της τάξης του 30% για το 2015.

Η κοντινή απόσταση, οι εύκολες και άμεσες διαδικασίες, η πληθώρα και η ποικιλία των προσφερόμενων χώρων για τέλεση γάμων, η δυνατότητα διοργάνωσης θεματικών γάμων και άλλων προσαρμοσμένων στα γούστα και τις απαιτήσεις του πελάτη, το χαμηλότερο κόστος διοργάνωσης, η πολυτελής ξενοδοχειακή υποδομή, το shopping, η κυπριακή κουζίνα κ.α. αποτελούν σημαντικούς παράγοντες επιλογής της Κύπρου ως γαμήλιος προορισμός, επισημαίνει ο ΚΟΤ.

Ο Οργανισμός τονίζει ότι παραμένει αισιόδοξος για περαιτέρω αύξηση του αναπτυσσόμενου γαμήλιου τουριστικού ρεύματος από την εν λόγω αγορά και δη ολόχρονα.

Δειτε Επισης

Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy