Α. Νεοφύτου: Κάναμε λάθη στον τουρισμό

Ο τουρισμός έδειξε πως και μέσα από την κρίση είναι μια βιομηχανία που μπορούμε να στηριχτούμε και όχι μόνο άντεξε αλλά σήμερα έδειξε σημάδια αύξησης και βελτίωση σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, κατά τον χαιρετισμό του σε ημερίδα με θέμα «Πάφος 2017 - Πολιτισμός και Τουρισμός» την Τρίτη 29 Μαρτίου στην Πάφο.

Όπως ανάφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, η πραγματική αξία του τουρισμού το 2005 σε σύγκριση με το 1960 δεν έχει αυξηθεί. "Ίσως μιλάμε για μείωση των εισοδημάτων για 40-45%", πρόσθεσε.

Όπως υπέδειξε ο κ. Νεοφύτου το κύριο πρόβλημα είναι το branding. «Στην Κύπρο επικράτησε ο τουρισμός του ήλιου και της θάλασσας. Έστω και στο μονοδιάστατο προϊόν μας δεν βελτιώσαμε κάτι», σημείωσε.

«Αντί να κτίσουμε στον πολιτισμό και την κληρονομιά ήμασταν ευτυχείς που φέρναμε ξενόφερτες όπερες», συνέχισε. Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ στον χαιρετισμό του πρότεινε: ποιοτικό φεστιβάλ για την Αφροδίτη και να εκμεταλλευτούμε την παράδοση της Πάφου στον οίνο κατά τις μέρες του Τρύγου.

Ακόμη υπέδειξε πως πρέπει να αναδείξουμε τους αρχαιολογικούς χώρους που δεν έχουν άλλοι και όχι το νέο αρχαιολογικό μουσείο της Πάφου.

Ο κ. Νεοφύτου παραδέχτηκε πως έγιναν λάθη στον τουρισμό και ειδικότερα όσο αφορά το πλαίσιο λειτουργίας του ΚΟΤ, τις κυπριακές αερογραμμές και την εστίαση στη διασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων και όχι στις ναυλωμένες πτήσεις από νέες αγορές.

Επισήμανε ακόμη πως ακόμη και στο εσωτερικό η Πάφος έχει μείνει πίσω από άλλες πόλεις από άποψη υποδομών και προσέλκυσης επιχειρηματικού τουρισμού, τομές στον οποίο πρωτοπορεί η Λεμεσός.

«Δημιουργήσαμε μια αντίληψη ότι οι ξενοδόχοι είναι ότι χειρότερο υπάρχει. Στο τέλος όλοι ζούμε από τον τουρισμό και με τους φόρους που έχουν επιβληθεί και τα πρότυπα τα οποία οι εγκαταστάσεις πρέπει να τηρούν, οι ξενοδόχοι είναι χρεωμένοι», κατέληξε ο κ. Νεοφύτου.

Δειτε Επισης

Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food
Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο