Έτοιμη να υποβάλει αίτηση η Siberia Airlines

Αίτηση εντός τους επόμενου μήνα για δραστηριοποίηση στην Κύπρο αναμένεται να υποβάλει, σύμφωνα με πληροφορίες, η αεροπορική εταιρεία Siberia Airlines, μια από τις μεγαλύτερες ρωσικές αεροπορικές εταιρείες. Στόχος της Siberia είναι η δραστηριοποίηση κυρίως με πτήσεις από και προς τη Ρωσία.

Στο 38ο ετήσιο ξενοδοχειακό Συνέδριο που διοργάνωσε ο ΠΑΣΥΞΕ, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης προέβη σε μια παρουσίαση των προοπτικών της Κύπρου όσον αφορά την αεροπορική συνδεσιμότητα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του Συνεδρίου, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι για το θέμα της αεροπορικής συνδεσιμότητας της Κύπρου έγιναν αρκετά πράγματα τα τελευταία δύο χρόνια σε συνεργασία του Υπουργείου Μεταφορών, της εταιρείας διαχείρισης των αεροδρομίων, μαζί με το Υπουργείο Τουρισμού και του ΚΟΤ, τους οποίους ευχαρίστησε ιδιαίτερα για τη συνεισφορά τους.

Όπως είπε, μετά και το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον από αεροπορικές εταιρείες για δραστηριοποίηση στην Κύπρο.

Πρόσθεσε ότι η Aegean και η Blue Air χρησιμοποιούν ήδη την Κύπρο ως βάση τους, με τη δεύτερη να προσθέτει ακόμα ένα αεροσκάφος και υπάρχει μια ακόμα εταιρεία που έχει εγκριθεί και θα ξεκινήσει πτήσεις το Φεβρουάριο. Είπε επίσης ότι υπάρχουν ακόμα δύο αιτήσεις και ακόμα μια πολύ σοβαρή εταιρεία που αναμένεται μέσα στο επόμενο άμεσα χρονικό διάστημα να κάνει και αυτή αίτηση.

«Όλα αυτά μας χαροποιούν ιδιαίτερα γιατί ο στόχος μας είναι να υπάρξει όσο περισσότερη συνδεσιμότητα γίνεται στην όσο δυνατό χαμηλότερες τιμές. Είναι αυτό που επιζητούμε», ανέφερε ο κ. Δημητριάδης.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η αεροπορική εταιρεία Tus Airways έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες από την Κυβέρνηση και αναμένεται να αρχίσει το πτητικό της πρόγραμμα στα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ υπάρχουν ακόμα δύο αιτήσεις από την Cobalt Air και την Fly Orion.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες
Κύπρος και Μπαχρέιν συζητούν την περαιτέρω ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων