Περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού προβλέπει ο ΚΟΤ

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού ανακοίνωσε ότι μετά από τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή εκδηλώθηκε ακόμα πιο μεγάλο ενδιαφέρον από ποδοσφαιρικές και άλλες αθλητικές ομάδες για κάθοδο τους στην Κύπρο για προετοιμασία, γεγονός που δείχνει ότι το 2016 θα είναι ιδιαίτερα καλή χρονιά για τον αθλητικό τουρισμό.

Σύμφωνα με τον ΚΟΤ, έντονο ενδιαφέρον επιδεικνύεται για αξιοποίηση της πολιτικής παροχής φιλοξενίας του ΚΟΤ σε ομάδες και αθλητές που κατέρχονται για προπόνηση.

Ο Οργανισμός προσθέτει ότι μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί πέραν των 120 αιτημάτων από ποδοσφαιρικές, κολυμβητικές, ποδηλατικές και άλλες ομάδες και υπολογίζεται ότι μέσα από αυτά τα αιτήματα θα κατέλθουν στην Κύπρο πέραν των 3,500 αθλητών, με περίπου 40.000 διανυκτερεύσεις.

Παράλληλα, αναμένεται και αυξημένος αριθμός αθλητών που θα κατέλθουν στην Κύπρο για συμμετοχή σε αθλητικές εκδηλώσεις και αγώνες που διοργανώνονται στην Κύπρο, είτε από εξειδικευμένες εταιρίες, είτε από τις οικίες Κυπριακές Αθλητικές Ομοσπονδίες.

Καταλήγοντας ο ΚΟΤ δηλώνει ότι στηρίζει ενεργά αυτές τις προσπάθειες διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων μέσα από ένα άλλο Σχέδιο, το οποίο αναφέρεται στην οικονομική στήριξη των διοργανώσεων αυτών. Ήδη από αυτό το Σχέδιο έχει επωφεληθεί το γυναικείο τουρνουά ποδοσφαίρου «Cyprus Women’s Cup» (8 ομάδες – περίπου 3.000 διανυκτερεύσεις) και το τουρνουά της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου 2ης κατηγορίας (16 ομάδες – περίπου 6.000 διανυκτερεύσεις), τα οποία θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή Ελεύθερης Αμμοχώστου και Λάρνακας.

 

Δειτε Επισης

Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες
Κύπρος και Μπαχρέιν συζητούν την περαιτέρω ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων