Η Blue Air έγινε πλήρες μέλος της ΙΑΤΑ

Πλήρες μέλος της IATA είναι από τις 19 Ιανουαρίου η αεροπορική εταιρεία Blue Air. Η ρουμανική εταιρεία εντάχθηκε πλήρως στη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών.

Σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας τονίζεται: «Αυτό το ορόσημο επιτεύχθηκε μετά την πρόσφατη πιστοποίηση IOSA (ΙΑΤΑ Επιχειρησιακή Αξιολόγηση της Ασφάλειας), που με περίπλοκους ελέγχους αξιολόγησε περισσότερα από 900 πρότυπα και βέλτιστες πρακτικές για την ασφάλεια των πτήσεων στα παρακάτω τμήματα: πτητικής λειτουργίας, επιχειρησιακό έλεγχο και την αναχώρηση της πτήσης, τη μηχανική συντήρηση των αεροσκαφών, λειτουργίες καμπίνας, επιχειρήσεις επίγειας εξυπηρέτησης, μεταφορές εμπορευμάτων και της διαχείρισης της ασφάλειας».

Η ΙΑΤΑ είναι διεθνής  οργανισμός  αεροπορίας με το μεγαλύτερο κύρος  στον κόσμο, με τη συμμετοχή πάνω από 260 διεθνών αεροπορικών εταιρειών παγκοσμίως και με παρουσία σε περισσότερες από 119 χώρες. Κυριότερες προτεραιότητες του περιλαμβάνουν τη μείωση του κόστους για τη βιομηχανία, την ανάπτυξη νέων τεχνικών προτύπων, για τη διευκόλυνση της καινοτομίας στον τομέα της διανομής, τη βελτίωση της παγκόσμιας ασφάλειας, την αλλαγή της βιομηχανίας, της κατάρτισης και της επιχειρησιακής τυποποίησης.

Ο Gheorghe Racaru, Γενικός Διευθυντής της Blue Air δήλωσε: «Η συμμετοχή μας στην ΙΑΤΑ είναι ένα σημαντικό και ιστορικό βήμα για την εταιρεία, ανοίγοντας νέες πόρτες για συνεργασίες με άλλες αεροπορικές εταιρείες, μέλη του οργανισμού, με στόχο να παρέχουμε στους επιβάτες μας ένα ευρύτερο δίκτυο διαδρομών και όπως πάντα, στις καλύτερες τιμές».

 

Δειτε Επισης

Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες
Κύπρος και Μπαχρέιν συζητούν την περαιτέρω ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων
Βλέπουν αδράνεια και αθέτηση δεσμεύσεων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Περνέρα
Κώστας Κουμής: Σε ανοδική πορεία ο αγροτουρισμός στην Κύπρο
Σαλπάρει ξανά το M/V Daleela για Πειραιά-Μόνο από τη Λεμεσό τα δρομολόγια τη φετινή χρονιά
Στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και με κυπριακή σημαία το θρυλικό Boeing 727 της Ολυμπιακής Αεροπορίας