Εmirates: Νέος παίκτης στο δρομολόγιο Λάρνακα- Αθήνα

Δεύτερη καθημερινή πτήση προσθέτει η Emirates προς την Αθήνα από την 1η Μαρτίου 2016. Η πτήση θα συνδέεται με την υπάρχουσα διαδρομή Ντουμπάι-Λάρνακα, επιτρέποντας στους ταξιδιώτες να κάνουν κράτηση εισιτηρίων μεταξύ της κυπριακής πόλης και της Αθήνας. Η προσθήκη μιας δεύτερης καθημερινής υπηρεσίας θα ανεβάσει σε 14 το σύνολο των εβδομαδιαίων πτήσεων της Emirates που εξυπηρετούν την Αθήνα.

Η υπηρεσία Ντουμπάι-Λάρνακα-Αθήνα θα εκτελείται από ένα Boeing 777-300ER αεροσκάφος τελευταίας λέξης της τεχνολογίας σε μια διαμόρφωση τριών κατηγοριών, με οκτώ Ιδιωτικές Σουίτες στην Πρώτη Θέση, 42 πλήρως ανακλινόμενα καθίσματα στην Business Class και 310 ευρύχωρα καθίσματα στην Οικονομική Θέση. 

«Η Emirates ξεκίνησε να εξυπηρετεί την Αθήνα τον Ιούνιο του 1996. Από τότε έχουμε μεταφέρει πάνω από 2,2 εκατομμύρια επιβάτες στο δρομολόγιο. Με πλούσια ιστορία και γραφικά νησιά, η Ελλάδα είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους ταξιδιώτες από τα ΗΑΕ, την Αυστραλία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική Το διευρυμένο δρομολόγιο θα επιτρέψει επίσης περισσότερες απρόσκοπτες συνδέσεις για επιβάτες που ταξιδεύουν από την Αθήνα για δουλειά και αναψυχή σε βασικούς προορισμούς όπως το Ντουμπάι, τη Μανίλα, το Γιοχάνεσμπουργκ, τη Ντάκα, το Μελβούρνη, και το Χονγκ Κονγκ,» σχολίασε ο Thierry Aucoc, Senior Vice President, Commercial Operations, Europe and Russia. 

«Συνδέοντας τη νέα υπηρεσία στην υπάρχουσα μας πτήση Ντουμπάι-Λάρνακα, η Emirates γίνεται η μόνη αεροπορική εταιρεία που χειρίζεται ένα αεροσκάφος ευρείας ατράκτου στο δημοφιλές δρομολόγιο Λάρνακα-Αθήνα», πρόσθεσε ο Aucoc.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, "οι πελάτες σε πτήσεις της Emirates απολαμβάνουν τη φημισμένη φιλοξενία του πολυεθνικού πληρώματος καμπίνας της, που συμπεριλαμβάνει Έλληνες, καθώς και γκουρμέ κουζίνα και το βραβευμένο σύστημα ψυχαγωγίας ice της Emirates. Με περισσότερα από 2000 κανάλια κατ’ επιλογή ψυχαγωγίας με ταινίες, τηλεοπτικά προγράμματα, παιχνίδια, βιβλία ήχου και μουσική από όλο τον κόσμο, το ice έχει αναγνωριστεί ως το καλύτερο σύστημα εν πτήσει ψυχαγωγίας στον κόσμο από την Skytrax για 11 συναπτά έτη. Όπως συμβαίνει με όλες τις πτήσεις της Emirates, οι επιβάτες απολαμβάνουν ένα γενναιόδωρο επιτρεπόμενο βάρος αποσκευών: 50 κιλών στην Πρώτη Θέση, 40 κιλών στην Business Class και 30 κιλών στην Οικονομική Θέση". 

Από την 1η Μαρτίου 2016 η EK 107 θα αναχωρεί από το Ντουμπάι στις 7.50πμ, φτάνοντας στη Λάρνακα στις 10.20πμ. Στη συνέχεια θα αναχωρεί από τη Λάρνακα στις 11.50πμ, φτάνοντας στην Αθήνα στις 13.35μμ. Η πτήση επιστροφής, EK 108, θα αναχωρεί από την Αθήνα στις 16:15, φτάνοντας στη Λάρνακα στις 18:00. Στη συνέχεια θα αναχωρεί από τη Λάρνακα στις 19:30μμ και θα προσγειώνεται στο Ντουμπάι στις 01.25 την επόμενη μέρα.

Τέλος, αναφέρεται ότι "με μια επιπλέον καθημερινή μεταφορική ικανότητα περίπου 20 τόνων σε κάθε κατεύθυνση, η Emirates SkyCargo θα συνδέει τους πελάτες στην Ελλάδα με πόλεις σε όλο τον κόσμο. Κορυφαίες εξαγωγές περιλαμβάνουν ανταλλακτικά πλοίων,  ψάρια, γούνες και δερμάτινα προϊόντα, καθώς και φαρμακευτικά είδη. Με βάση μια μελέτη που διεξήχθη από τους Frontier Economics, οι τρέχουσες δραστηριότητες της Emirates στην Αθήνα έχουν ένα οικονομικό αντίκτυπο της τάξης των €79 εκατομμυρίων στο ΑΕΠ της Ελλάδας και στηρίζουν πάνω από 1.600 θέσεις εργασίας στη χώρα".

Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food