O Όμιλος Εταιρειών ΚΑΝΙΚΑ γιορτάζει φέτος 40 χρόνια ζωής

Τα 40 χρόνια από την ίδρυση του γιόρτασε ο Όμιλος Εταιρειών ΚΑΝΙΚΑ με όλους τους εργαζόμενους του, στη Λεμεσό σε μια βραδιά αφιερωμένη σε όλο το προσωπικό του Ομίλου Εταιρειών ΚΑΝΙΚΑ για την ανεκτίμητη συμβολή τους στην επίτευξη των στόχων του Ομίλου.

«Η επιτυχία μας ήταν πάντα η ευημερία και η ανάπτυξη των ανθρώπων μας. Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποί μας είναι το πιο σημαντικό αγαθό και για εμάς έχουν τη μεγαλύτερη αξία» δήλωσε στον χαιρετισμό του ο Γενικός Διευθυντής των Ξενοδοχείων, κ. Χρίστος Περίκου.

Για ακόμη μια χρονιά όπως ανάφερε στην ομιλία του ο Chief Executive Officer του Ομίλου Εταιριών, κ Αλέξης Χρυσοστόμου, όλα τα ξενοδοχεία του ομίλου βραβεύτηκαν από τους συνεργάτες του Ομίλου με 18 βραβεία ποιότητας που απορρέουν από την σκληρή δουλειά, εργασία και αφοσίωση του προσωπικού της εταιρείας.   Μεταξύ αυτών ξεχώρισαν οι βραβεύσεις του Olympic Lagoon Resort Πάφος ως ένα από τα 10 καλύτερα καινούρια ξενοδοχεία παγκοσμίως αλλά και του Olympic Lagoon Resort Αγ. Νάπα ως ένα από τα καλύτερα 25 ξενοδοχεία της Ευρώπης για οικογένειες.  

Σύμφωνα με τον Εκτελεστικό Πρόεδρο του Ομίλου, Σπύρο Καραολή, το 2015 καταγράφεται ως μία επιτυχημένη χρονιά και όπως κάθε χρόνο ο Όμιλος επενδύει με σκοπό την ανάπτυξη και την καλυτέρευση των υποδομών και υπηρεσιών που προσφέρει αλλά κυρίως στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, που είναι η ραχοκοκαλιά του Ομίλου. Στην ομιλία του, ο κ. Καραολής, ανακοίνωσε ένα φιλόδοξο πλάνο δράσης για το προσωπικό του Ομίλου το οποίο συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων: 
-    τη δημιουργία εστιατορίων του προσωπικού βασισμένα σε ένα καινούριο πρότυπο το οποίο θεωρείται πρωτοποριακό για τα δεδομένα της κυπριακής βιομηχανίας, 
-    πρωτοποριακό πρόγραμμα αναγνώρισης και επιβράβευσης το οποίο πηγάζει από αξίες της εταιρείας 
-    την ολοκλήρωση του καινούριου προγράμματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλο το προσωπικό το οποίο είναι το πρώτο στο είδος του στην ξενοδοχειακής βιομηχανία και το κόστος αυτού καλύπτεται πλήρως από την εταιρεία. 
-    Παράλληλα έχει προχωρήσει σε σημαντικές μισθολογικές αυξήσεις και έχει διευρύνει ορισμένα από τα προνόμια των εργαζομένων.   

Στον τομέα των ξενοδοχείων ο Όμιλος δραστηριοποιειται με 4 ξενοδοχειακές μονάδες παγκύπρια τις οποίες αναβάθμισε με καινούριες καινοτόμες υπηρεσίες και κτηριακές υποδομές δημιουργώντας πρωτοποριακά ξενοδοχειακά μοντέλα.  Το 2011 το ξενοδοχείο Olympic Lagoon Resort στην Αγ. Νάπα μέλος του Ομίλου Εταιρειών ΚΑΝΙΚΑ άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό ως το πρώτο πολυτελές θεματικό θέρετρο και καινοτομεί στα κυπριακά δεδομένα του τουρισμού.  Το 2015, ο Όμιλος επανασχεδιάζει και επαναλειτουργεί σε συνεργασία με την Claridge Public Ltd με μεγάλη επιτυχία το πρώην ξενοδοχείο Paphos Amathus ως το δεύτερο Olympic Lagoon Resort στην Πάφο. Σήμερα ο Όμιλος προγραμματίζει την ανέγερση ενός νέου πολυτελούς ξενοδοχείου του οποίου η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα σε  ένα από τα πιο προνομιούχα παραλιακά τεμάχια γης στην Κύπρο, δίπλα από εξ’ ολοκλήρου αναβαθμισμένο Alexander the Great στην Πάφο.  

Παράλληλα με τον ξενοδοχειακό τομέα ο Όμιλος συνεχίζει να δραστηριοποιείται μέσω της Kanika Developments & Construction Ltd, στην ανάπτυξη γης και έργων υψηλής ποιότητας όπως η ανέγερση ξενοδοχείων, πολυτελή επαυλεων, διαμερίσματα, γραφεία και καταστήματα.   Μερικά μόνο από τα τελευταία έργα είναι τα πολυτελή γραφεία Kanika International Business Center, το Agios Athanasios Hills και το Kanika Moni Sunrise.

Ο Όμιλος Εταιρειών ΚΑΝΙΚΑ μέσα στα πλαίσια κοινωνικής προσφορά στήριξε την δημιουργία του μη-κερδοσκοπικού Σύνδεσμου Ιθάκη που ίδρυσε το 2011. Ο Σύνδεσμος Ιθάκη είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει ως στόχο του να παρέχει ανακουφιστική φροντίδα στους ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με κάποια μορφή άνοιας και ψυχοκοινωνική στήριξη στους συγγενής των ατόμων αυτών. Το 2013 δημιουργεί κέντρο ημέρας στη Λεμεσό, όπου λειτουργεί καθημερινά σαν μονάδα ημι-ημερήσιας παραμονής και απασχόλησης, θεραπευτικής φροντίδας και ενίσχυσης των ασθενών.

Ο Όμιλος ιδρύθηκε το 1975 από τον κ. Θεοδόση Καραολή μαζί με δύο άλλους φίλους, και είχε αρχικά προσανατολισμό στον τομέα των κατασκευών και την ανάπτυξη γης και αργότερα επεκτάθηκε στα ξενοδοχεία.  Ένας τομέας στον οποίο ο Όμιλος είχε θεαματική ανάπτυξη και πέτυχε την κατάταξη του στις πιο δυναμικές και πρωτοπόρες εταιρείας της Κύπρου.  Ορόσημο του κατασκευαστικού τομέα του Ομίλου είναι το μεγαλεπήβολο έργο KANIKA Enaerios Complex που αποτελείται από 750 διαμερίσματα, 250 καταστήματα, γραφεία και το πρώην ξενοδοχείο Kanika Pantheon. Το KANIKA Enaerios Complex θωρείται μέχρι σήμερα ως ένα από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα που υπάρχουν στην Κύπρο.

Δειτε Επισης

Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024