Σε νέα φάση ο τουρισμός με συνεργασία ΚΟΤ – ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.ΞΕ.

Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της ετήσιας Γ.Σ. του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.ΞΕ.), ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΤ Κώστας Κουμής αφού εξήρε τον ρόλο των διευθυντών ξενοδοχείων στη διασφάλιση υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στον τομέα του τουρισμού, απηύθυνε πρόσκληση προς τον ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.ΞΕ. Η πρόσκληση αφορά την καθιέρωση μηνιαίων συναντήσεων με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και την κατάθεση εισηγήσεων από μέρους του ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.ΞΕ. για το καλό του τουρισμού της χώρας.

Η πρόταση του Αντιπροέδρου του ΚΟΤ καταχειροκροτήθηκε από τους διευθυντές ξενοδοχείων μεσούσης μάλιστα της ομιλίας του.

Σε δηλώσεις του στο InBusinessNews, ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΤ ανέφερε ότι τα μέλη του ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.ΞΕ. αποτελούν επί της ουσίας οι τεχνοκράτες του τουρισμού και ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού ως ο εξ ορισμού αρμόδιος κρατικός φορέας του τουρισμού, οφείλει να έχει στενή επικοινωνία μαζί τους, αλλά και να λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις γνώσεις του και την πληροφόρηση από μέρους τους. Πρόσθεσε ότι οι Διευθυντές Ξενοδοχείων είναι πρόσωπα με υψηλή επαγγελματική κατάρτιση και αξιοπρόσεκτες εμπειρίες και τεχνογνωσία,  που έχουν μάθει να κρίνουν και να τοποθετούνται με βάση τα ακριβή δεδομένα της αγοράς και όχι τον ευσεβοποθισμό.

Πρόσθεσε ότι κατά την άποψη του οι πλείστοι διευθυντές, αντιμετωπίζουν το επάγγελμα τους ως λειτούργημα, και ότι αυτό τον γεμίζει με ικανοποίηση και αισιοδοξία για παραγωγική συνεργασία μεταξύ ΚΟΤ – ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.ΞΕ., παραθέτοντας επίσης την άποψη ότι από την στιγμή που πλέον αναγνωρίζουμε ότι ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση οφείλουμε να λαμβάνουμε υπόψη και τους επαγγελματίες του κλάδου.  

Σε ερώτημα μας εάν αυτό θα έπρεπε να γίνεται εδώ και χρόνια, απάντησε βεβαίως καταφατικά, τονίζοντας ότι σαφώς και πρέπει πάντα να γίνονται βήματα προς τα εμπρός.

Βεβαίως η πρόταση του Αντιπροέδρου του ΚΟΤ και ευρύτερα του ΔΣ του ΚΟΤ για συνεργασία με τον ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.ΞΕ., αντιμετωπίζεται θετικά αφού όλα αυτά θα έπρεπε να γίνονται εδώ και χρόνια, και ίσως οι απώλειες της μη ύπαρξης τέτοιων συνεργασιών να είναι τεράστιες.

 

Δειτε Επισης

Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες
Κύπρος και Μπαχρέιν συζητούν την περαιτέρω ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων